Vágólapra másolva!
Az MTK Budapest továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát, miután a labdarúgó Borsodi Liga 18. fordulójában - a duplázó Németh Krisztián vezérletével - 3-0-ra győzött Sopronban. Szintén idegenben nyert a Tatabánya, amely egy elsőperces gólnak köszönhette paksi diadalát. A Diósgyőr némi meglepetésre pontot lopott a ZTE otthonából, a dobogós zalaegerszegiek így már nyolc ponttal vannak lemaradva az első helyezett MTK mögött. A Pécs, a REAC és a Kaposvár otthon tartotta a pontokat, utóbbi helyszínen - a Rákóczi Vác elleni meccsén - női játékvezető debütált, erre korábban még nem volt példa az első osztályban.

Borsodi Liga, 18. forduló:
FC Sopron - MTK Budapest 0-3 (0-2)
Sopron, 1600 néző
v.: Kassai
Sopron: Amamoo - Rus, Radu, Munteanu, Dragomir - Demjén, Ibric (Dancs, 60.), Horváth A. - Magasföldi, Feczesin, Cigan (Sira, 46.).
MTK: Végh - Balogh, Lambulic, Rodenbücher, Pollák - Pintér (Horváth L., 71.), Zsidai - Bori, Pál (Urbán, 78.), Németh K. (Czvitkovics, 65.) - Hrepka.
gól: Hrepka (26.), Németh K. (37., 59.)
sárga lap: Cigan (32.), Horváth A. (38.), Magasföldi (60.), Demjén (68.), Munteanu (81.), illetve Pál (44.)

26. perc: Hrepka és Németh kényszerítőzött a soproni 16-os környékén, Németh visszapasszolt labdáját Hrepka 8 méterről a jobb alsó sarokba lőtte (0-1).

37. perc: Bori tálalt a jobbról keresztbe mozgó Németh Krisztián elé, aki 6 méterről Dragomirt és a kapujából kiinduló Amamoót is megelőzve jobbal a kapu közepébe pörgetett (0-2).

59. perc: Bori jobbról keresztbe lőtt, Pintér vette át a labdát a hazai 16-oson belül, lövése kipattant, a nagy kavarodásban Németh ismételhetett, s a fiatal támadó 8 méterről, félmagasan a kapu jobb oldalába lőtt (0-3).

Forrás: MTI

Zsidai és Pollák között nem tudott áttörni Cigan

Eleinte az MTK játszott fölényben, majd bátrabb lett a Sopron, helyzetei is adódtak, ám Végh óriási bravúrral mentett kétszer is. A félidő második felében a hazai védelem megingását kétszer kihasználva kétgólos előnyt szerzett az MTK.

A második 45 percet lendületesen kezdte a Sopron, irányította a játékot, az MTK azonban az első veszélyes akcióját góllal fejezte be, s ezzel el is döntötte a mérkőzést.

A vendégcsapat gyorsabb, szervezettebb játékának, valamint sokkal jobb helyzetkihasználásának köszönhetően ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

(MTI)