Társoldalunk:

Futballbalhé Madridban és Belgrádban

2007.02.25. 12:05

Spanyolországban és Szerbiában is szurkolói rendbontások kísérték a szombat este rendezett fővárosi derbit.

Az Atlético Madrid-Real Madrid találkozó előtt a rendőröknek gumibotokkal és gumilövedékekkel kellett megfékezniük a stadion környékén garázdálkodó Atlético-drukkereket, akik több parkoló autót is megrongáltak. Az összecsapásokban 17-en könnyebb sérüléseket szenvedtek, négy embert kórházba  kellett szállítani. 

Egy másik incidens során - már a meccs alatt - körülbelül tucatnyi hazai szurkoló két métert zuhant, miután csapatuk gólját ünnepelve átszakították a lelátó védőkorlátját. A balesetet a hírek szerint minden érintett sértetlenül megúszta. A mérkőzés 1-1-re végződött.

Belgrádban legalább 13 ember megsérült, 27 személyt pedig őrizetbe vettek a Crvena zvezda és a Partizan rangadója után történt rendbontások során. A helyi tv beszámolója szerint a sérültek többsége rendőr, a csapatuk 4-2-es vereségétől feldühödött Crvena-szurkolók ugyanis a város központjában épített barikádok védelméből rátámadtak a kivezényelt rendfenntartókra. A Partizan több mint hat év után először tudta legyőzni fővárosi riválisát a bajnokságban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK