Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában megkezdődtek a nyolcaddöntők, miközben az UEFA-kupában is folytatódott a küzdelem, a hét végén pedig mindegyik topligában fordulót rendeztek, sőt, Angliában Ligakupa-döntőre került sor - teljes volt tehát a nagyüzem Európa futballpályáin. Álomcsapatunkba ezúttal főleg olyan játékosok kerültek be, akik mind az európai, mind a hazai porondon helytálltak, és a 11 focista között csak kettő olyat találunk, aki csak egy összecsapáson szerepelt a múlt héten.

A hét világválogatottja (2007. február 19-25.):
A kapus: Luis García (spanyol, Getafe CF)
A Primera División legjobb védelmével rendelkező Getafe a listavezető Sevilla FC-t fogadta, és sikerült is kapott gól nélkül megúsznia a 90 percet - pedig első számú kapusa, Roberto Abbondanzieri eltiltás miatt nem játszhatott. Helyettese, Luis García azonban tökéletesen pótolta őt, több bravúrost védést is bemutatott.

A jobbhátvéd: Maicon (brazil, FC Internazionale)
A milánóiak a Bajnokok Ligájában hazai pályán csak egy 2-2-es döntetlenre voltak képesek a Valencia CF ellen, a bajnokságban viszont tovább meneteltek, és 5-2-re verték a Cataniát. A brazil jobbhátvéd mindkét összecsapáson csapata legjobbjai közé tartozott, a spanyolok ellen gólt szerzett, a bajnokin pedig gólpasszt adott.

Az egyik belső védő: Philippe Mexes (francia, AS Roma)
A Farkasok szintén szerepeltek a Bajnokok Ligájában, és az Interhez hasonlóan csak egy otthoni döntetlenre futotta erejükből - viszont ők nem kaptak gólt az Olympique Lyon ellen. Sőt, a bajnokságban a Reggina ellen sem került a labda a hálójukba, a védelem tehát jól zárt, Mexes pedig az utóbbi találkozón gólt is fejelt.

A másik belső védő: Juan (brazil, Bayer Leverkusen)
A gyógyszergyáriak hátsó alakzata a múlt hétig nem remekelt az idén, azonban a sérüléséből felépült Juan vezérletével alaposan összeszedte magát. A Leverkusen előbb a Blackburn Rovers ellen ért el gól nélküli döntetlent idegenben, és ezzel továbbjutott az UEFA-kupában, majd a Bundesligában a listavezető FC Schalke 04 otthonából hozta el a három pontot, köszönhetően nagy részben Juan elegáns védőjátékának.

A balbekk: John Arne Riise (norvég, Liverpool FC)
A két legutóbbi BL-győztes párviadalában egyelőre a liverpooliak állnak jobban, hiszen idegenben 2-1-re verték az FC Barcelonát - a meccsen Riise gólt szerzett, igaz, nem a védelemben, hanem a középpályán szerepelt. A hét végi, Sheffield United elleni bajnokin viszont már a megszokott posztján lépett pályára, így mi is itt vettük számításba.

Forrás: MTI

Riise ellőtte, Valdes már tudja, hogy nem érhet oda

A középpálya jobb oldalán: Ferrán Corominas (spanyol, RCD Espanyol)
A barcelonai gárda a kezdeti nehézségek után egyre jobban áll a bajnokságban, és az UEFA-kupában is ott van a legjobb 16 között. Utóbbi sorozatban az olasz Livorno 2-0-s legyőzésével harcolta ki a továbbjutást, a Primera Divisiónban pedig a hét végén a CA Osasunát győzte le hasonló arányban, és a jobbszélső Corominas mindkét összecsapáson eredményes volt.

Az egyik belső középpályás: Jermaine Jenas (angol, Tottenham Hotspur)
A Spurs még mindig elmarad a várakozástól a Premier League-ben, de a londoni együttes a múlt héten legalább mind a két bajnokiját meg tudta nyerni. Az Everton FC elleni, korábbról elmaradt találkozót követően a Bolton Wanderers ellen is győzött az együttes, és Jenas mind a két mérkőzésen gólt szerzett.

A másik belső középpályás: Mark van Bommel (holland, Bayern München)
Sokáig úgy tűnt, hogy a bajorok kedvezőtlen előjelekkel várhatják majd a visszavágót a BL-ben a Real Madrid ellen, de Van Bommel az utolsó percben betalált, és behozhatóbbá tette a müncheniek hátrányát. A holland középpályás aztán a hét végi bajnokin a VfL Wolfsburg ellen is eredményes volt.

Forrás: EPA

Van Bommel a Wolfsburg ellen már nem mutogatott a gólja után

A középpálya bal oldalán: Ryan Giggs (walesi, Manchester United):
A Vörös Ördögök továbbra is megállíthatatlannak tűnnek mind a BL-ben, mind a bajnokságban. A nemzetközi porondon a francia Lille OSC-t verték idegenben, köszönhetően Giggs szemfüles szabadrúgásgóljának, majd a bajnokságban némi szerencsével győztek a Fulham FC ellen - és a walesi balszélső akkor is betalált.

Az egyik gólfelelős: Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea FC)
A 2006-2007-es idény első fontosabb trófeáját a Chelsea szerezte meg, miután a Ligakupa döntőjében 2-1-re legyőzte az Arsenal FC-t. A két csapat rendkívül kiegyenlített, szoros meccset vívott, amelyen a Kékek tulajdonképpen egy Drogbával voltak jobbak: a csatár két remekbe szabott góljával eldöntötte a kupa sorsát.

A másik gólfelelős: Johan Elmander (svéd, Toulouse FC)
Jó formában van a TFC, hiszen sorozatban harmadik bajnokiját nyerte meg a hét végén, amivel a harmadik helyre jött fel a tabellán a Ligue 1-ben. Az Olympique Marseille elleni összecsapás főhőse a svéd támadó volt, aki két gólt ért el, a másodikat egy látványos egyéni akció után, és a L'Équipe ezt a teljesítményt nyolcas osztályzattal jutalmazta.

Forrás: EPA

Elmander (balra) bohócot csinált a marseille-i védőkből