Társoldalunk:

Hétgólos dráma az Upton Parkban, gyenge Real-főpróba

2007.03.04. 18:02

A veszélyes zónából menekülő Cottbus Szélesi Zoltánnal a soraiban a Dortmund vendége volt, és meglepetésre a vendégek kerültek előnybe a 6. percben, Weidenfeller rossz kirúgásából indult az Energie akciója, Kioyo passzolt Radunak, aki sarokkal hozta helyzetbe Munteanut, és a román középpályás a balra dőlő kapust becsapva a kapu közepébe gurított.

Ahogy azt várni lehetett a Dortmund ezt nem hagyta szó nélkül, és jöttek is sorban a helyzetek, de Frei okos csavarása centikkel elkerülte a jobb sarkot, aztán egy hazai fejest a gólvonalról mentettek a vendégvédők. A 41. percben góllá érett a hazai fölény, Smolarek csúszatott Frei elé, aki jobbal levette a labdát, majd gyorsan befordulva ballal zúdította azt a bal sarokba 10 méterről.

A szünet után Radu és Wörns kétszer is gyanús körülmények között találkozott a Borussia tizenhatosán belült, az első esetnél még nem fújt a bíró, a másodiknál azonban büntetőt ítélt, amit Munteanu küldött a jobb alsóba. A 65. percben Radu újabb gólt készített elő, ezúttal az alapvonalról gurított vissza Saónak, a kínai csatár szépen kicselezte Weidenfellert, és a lövését a gólvonalon álló Brzenska sem tudta hárítani.

Forrás: EPA

Kioyo, Radu (háttal) és Munteanu ünnepli az első cottbusi gólt

Újra a Dortmund percei következtek, Frei előbb alig tekert mellé szabadrúgásból, majd négy perccel a rendes játékidő letelte előtt szépített, Tinga centerezését vette le mellel, hogy aztán kilője a jobb sarkot. A slusszpoén is a svájci csatáré lehetett volna, de hiába szerezte meg harmadik gólját, les miatt nem adta meg a bíró, így meglepetésre 3-2-es Cottbus-sikerrel zárult a találkozó.

A másik meccsen a tavasszal bámulatosan menetelő Mainz a szoksásosnak mondható Zidan-góllal szerzett vezetést az Aachen ellen, és a hazai szurkolóknak egészen a 47. percig várni kellett az egyenlítésre, akkor a nyártól már a Bayern játékosának számító Schlaudraff a hosszú saroknál tette be Reghecampf labdáját.

A második Aachen-gól két perc múlva érkezett, megint Reghecampf volt a feladó, a befejező ember szerepe pedig ezúttal a bosnyák Ibisevicnek jutott.  Reghecampf maga is feliratkozhatott volna a góllövők közé, de tizenegyesét kivédte Wache kapus, a másik oldalon Zidan hibázott el egy büntetőt a hajrában, ekkor Straub fogadhatta a társak gratulációját, így a Szabics Imrét a 69. perctől bevető Mainz első vereségét szenvedte el 2007-ben.

Bundesliga, 24. forduló:
Borussia Dortmund - Energie Cottbus 2-3 (1-1)
gól:
Frei (43., 86.), illetve Munteanu (6., 56., a másodikat 11-esből), Sao (65.)

Alemannia Aachen - FSV Mainz 05 2-1 (0-1)
gól: Schlaudraff (47.), Ibisevic (49.), illetve Zidan (14.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK