Társoldalunk:

Hétgólos dráma az Upton Parkban, gyenge Real-főpróba

2007.03.04. 18:02

A vendégcsapatok napja volt a vasárnap a francia pontvadászatban, a Nantes és a Lens is idegenben diadalmaskodott. Marseille-ben viszonylag csöndes volt az első félidő, a Lens inkább a kontrákra rendezkedett be, de az Olympique nem szögezte kapujához a piros-sárgákat.

A hazaiaktól Cana 30 méterről próbálkozott, de nem találta el a kaput, a másik oldalon Demont két védő között akciózott, de aztán 20-ról gyenge megoldást választott. A félidő két legizgalmasabb jelenete Pagis és Carrasso nevéhez fűződik, előbbi bal külsővel emelt kapura vagy 30 méterről, és ezzel majdnem meglepte a vendégek kapusát, míg utóbbi kis híján öngólt érően mentett egy szögletet követően.

Az 50. percben Nasri tekert középre egy szabadrúgást, amit Civelli a kapunak háttal csúsztatott fölé, és a kihagyott helyzetre góllal válaszolt a Lens, Dindane-t Taiwo szerelte, a bíró mégis tizenegyest adott, amit a "sértett" higgadtan a bal sarokba lőtt. Az egyenlítés érdekében nagy erőket mozgosított az OM, de Itandje Maoulida fejesét és Nasri távoli bombáját is hatástalanította, Pagis pedig nem tudta kihasználni Bisevac hibáját, így a Lens megerősítette második helyét a tabellán.

Forrás: EPA

Kovacevic próbál szabadulni Pagis szorításából

A másik összecsapáson a Sochaux egy ideig tartotta a lépést a Nantes-tal, de a 20 éves román Claudiu Keserű a Kanárik javára döntötte el a csatát, a három pont nagyon kellett a még így is kiesőhelyen álló gárdának.

Ligue 1, 27. forduló:
Sochaux - Nantes 1-2 (1-1)
gól:
Santos (34., 11-esből), illetve Payet (23.), Keserű (51.)

Olympique Marseille - Lens 0-1 (0-0)
gól:
Dindane (59., 11-esből)

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK