Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő keddi visszavágóján a címvédő FC Barcelona ugyan legyőzte idegenben az FC Liverpoolt, ám 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal mégis a tavalyelőtti győztes angolok jutottak be a legjobb nyolc közé. A Premier League-aranyérmes Chelsea 0-1-ről fordított a Porto ellen Londonban, és ezzel szintén negyeddöntős, csakúgy, mint a Lyonban meglepetésre simán, 2-0-ra nyerő AS Roma. Az Inter nem tudott gólt szerezni Valenciában, így a 0-0-nak a spanyolok örülhettek. A Mestalla-stadionban játékosbunyó is volt.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
FC Liverpool (angol) - FC Barcelona (spanyol) 0-1 (0-0)
Liverpool:
Reina - Finnan, Carragher, Agger, Arbeloa - Gerrard, Sissoko, Xabi Alonso, Riise (Aurelio, 77.) - Bellamy (Pennant, 68.), Kuyt (Crouch, 91.).
Barcelona:
Valdés - Thuram (Gudjohnsen, 71.), Márquez, Puyol, Oleguer - Xavi, Iniesta, Deco - Messi, Eto'o (Giuly, 61.), Ronaldinho.
gól: Gudjohnsen (77.)
sárga lap: Sissoko (20.), Pennant (80.), Reina (81.), illetve Arbeloa (16.), Thuram (29.),
továbbjutott: a Liverpool, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal

A Liverpool jobban kezdte a meccset, többet birtokolták a labdát az angolok, a 9. percben kishíján meg is szerezték a vezetést. Egy jobb oldali bedobás, majd Sissoko csúsztatása után a labda a 16-os vonala felé baktató Riise elé került, aki ballal, kapásból centikkel lőtt a jobb kapufa mellé.

A Barca-drukkerek ereiben meghűlt a vér, a norvég balszélső ugyanis három perccel előző lökete után még szebb mozdulattal és még pontosabban lőtt, ám ezúttal a kapufa mentette meg Valdést, a katalánok portását.

A 26. percben valóságos tűzijátékot rendeztek a hazaiak a Barca-kapu előtt: négy különböző Liverpool-támadó is kapura lőhetett (középtávolról egyszer, közelről kétszer, majd még távolról is), három alkalommal Valdés, egyszer Puyol mentett. Ekkor már 9:0 volt a kapura lövési arány Rafael Benítez csapatának a javára...

A BL-címvédő továbbra is fáradtan és nyögvenyelősen igyekezgetett, Valdés lapos és rosszul helyezett "söprögetését" követően viszont annál éberebb volt Sissoko, aki mintegy 40 méterről azonnal az üres kapura ívelt - megint csak a fölső kapufa mentette meg Frank Rijkaard gárdáját.

Ronaldinho a 36. percben "villant" először, egy balról érkező szögletet 20-ről, kapásból lőtt úgy 10-15 méterrel fölé.

Forrás: MTI

Marquez vs. Bellamy

A második félidőben újabb esélyt kapott a 2005-ös év brazil aranylabdása, az 51. percben elvégzett 24 méteres szabadrúgása azonban csemege volt Reinának. A szurkolók még az esetet elemezték, tán Ronaldinhót bírálták, amikor a fürge dél-amerikai egy remek, 15 méteres labdavezetést követően 14 méterről a jobb oldali kapufát találata telibe.

Az 58. percben újabb Liverpool-helyzet következett, Steven Gerrard 18 méterről lőtt laposan, a labda a jobb kapufa mellett bő méterrel hagyta el a játékteret. A másik oldalon Eto'o-Ronaldinho-Messi volt a labda útja, utóbbi 15-ről laposan lőtt a Vörösök kapusába.

A Liverpool továbbra is irányította a játékot, Kuyt 20-ról durrantott mellé, majd - bő negyedórával a vége előtt - az egyedül kapura törő Gerrard 13 méterről fejbe lőtte a vendégkapust.

A 77. percben aztán némiképp váratlanul vezetést szerzett a Barca: Messi a leshatárról kiugró Gudjohnsent indította, a csereként beállt izlandi csatár pedig elvitte a labdát Reina mellett, majd az üres kapuba gurított (0-1).

Forrás: MTI

Gudjohnsen gólja végül csak szépségtapasznak volt jó

Gerrard (majdnem) lemásolta Puskást - egy hosszú indítást az ötös jobb sarkánál lábai között húzott vissza, amivel becsapta örzőjét, majd ballal lőtt, de Valdés védett. Zárásképp Pennant jobb oldali beadását Crouch 5 méterről, centikkel lőtte fölé.

Mindez azt jelenti, hogy a 2005-ös győztes kiejtette a tavalyit, ami meglepetés, hiszen sokan úgy vélték, Ronaldinhóék idén is révbe érhetnek, ám ehelyett a Barca még a nyolc közé sem jutott be.