Vágólapra másolva!
Sowunmi Thomas után hétfőn Vadócz Krisztián is bemutatkozott a skót labdarúgó Premier League-ben.

A 28 éves Sowunmi vasárnap a Rangers ellen kezdőként szerepelt a Hibernianban (csapata 2-0-ra kikapott Edinburghben), s ez volt a korábbi magyar válogatott csatár második skót bajnoki meccse, ezúttal kezdőként szerepelt, és egy félidőt töltött a pályán. A kupában februárban debütált, a Queen of the South ellen 2-1-re megnyert meccsen ráadásul győztes gólt szerzett, elődöntőbe lőve ezzel csapatát.

Érdemes megemlékezni Gróf Dávidról is, aki a Rangers ellen nem került a kispadra, ám erre idén már többször sor került, ami nem kis dolog egy 17 esztendős futballista esetében. A skótok nagy jövőt jósolnak neki, állítólag a liga sztárcsapatai már többször is megnézték az ifjú hálóőr játékát.

Hétfőn este bemutatkozott a skót első osztályban a francia Auxerre-től kölcsönkapott Vadócz Krisztián: a 22 esztendős magyar tehetség végigjátszotta a vendéglátó Motherwell Hearts elleni találkozóját.

Forrás: EPA

Vadócz 2005-ben még U21-es válogatott volt, azóta a felnőttcsapatban is bemutatkozott

A gárda ugyan 2-0-ra kikapott, Maurice Malpas az összecsapás után dicsérte az egy kapura lövést jegyző védekező középpályást: "Nagyon nehéz estéje volt, mivel pocsék volt az időjárás. De első meccsnek soha rosszabbat, elégedett voltam a teljesítményével" - értékelte Vadócz debütálását a tréner a Daily Record nevű lapnak.

A 12 csapatos skót bajnokságot a Celtic vezeti 74 ponttal, a Rangers második 55-tel, míg a Hearts negyedik (48), a Hibernian ötödik (40), a Motherwell pedig kilencedik 32 egységgel. Vadóczék egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a riválisok, s ha megnyerik a dobogós Aberdeen elleni találkozójukat, feljöhetnek a hetedik helyre, sőt Malpas szerint akár még a felsőházat is elérheti az együttes. Igaz, ehhez - vallotta be a szakvezető - a hátralévő öt meccsük mindegyikén diadalmaskodniuk kell.