Vágólapra másolva!
Nem bírt egymással az MTK Budapest és a Budapest Honvéd a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán.

Eredmény, Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
MTK Budapest - Budapest Honvéd 2-2 (2-1)
Hidegkuti-stadion, 1200 néző
v.: Szabó S.
MTK: Végh - Balogh B., Lambulic, Rodenbücher (Kriston, 21.), Pollák - Bori, Zsidai, Pintér Á. (Urbán, 55.),, Czvitkovics (Pál, 68.) - Kanta J., Hrepka
Honvéd: Tóth I. - Mogyorósi, Pomper, Benjamin, Debreceni - Zana (Diego, 68.), Dobos (Schindler, 73.), Genito, Ivancsics - Bogdanovic (Szabó T., 92.), Ndjodo
gól: Kanta J. (3.), Bori (45.), illetve Bogdanovic (5.), Ndjodo (51.)

3. perc: Megszerezte a vezetést az MTK! Czvitkovics egy csel után Kantához játszott, aki miután mellel átvette a labdát fordulásból, 20 méterről hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba (1-0).

5. perc: Egyenlített a Honvéd! A vendégek szabadrúgását Ivancsics ívelte a hosszú oldalon üresen érkező Bogdanovichoz, aki a hálóba gurított (1-1).

Forrás: MTI

20. perc: Szép játék végén Czvitkovics kapta meg a labdát, de a 14 méteres lövés kevéssel a kapu mellé szállt.

45. perc: A hazaiak végezhettek el szabadrúgást a Honvéd kapujától 18 méterre, és a Kanta által legurított labdát Bori bombázta a bal alsóba (2-1).

51. perc: Másodszor egyenlítettek a vendégek! Egy szabadrúgás-kombináció végén Ndjodo elé került a labda, amit a légiós 15 méterről a hálóba lőtt (2-2).

58. perc: Kanta végezhetett el egy jobb oldali szögletet, és a beívelt labdát Lambulic fejelte kapura, de Tóth szenzációsan védett.

75. perc: Szép vendég támadás végén Diego gurított Bogdanovic elé, de a csatár 20 méterről megeresztett lövése a kapu fölé szállt.

Az első percek rohamai után lenyugodtak a csapatok, és kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán. A kapuk nem kerültek veszélybe, ennek ellenére a félidő vége előtt egy jól eltalált lövéssel az MTK vezetésével ért véget az első negyvenöt perc.

A folytatásban a korai gólnak köszönhetően a vendégek egyre elszántabbak lettek, míg a kék-fehérekben már nem volt elég átütőerő az újabb találat eléréséhez. A jól záró kispesti védelemmel nem tudtak mit kezdeni Kantáék, így végül talán a Honvéd várhatja kedvezőbb helyzetből a negyeddöntő második mérkőzését.

A további program:
március 21.:
Diósgyőri VTK - ZTE FC 17.00
Újpest FC - DVSC-TEVA 18.00

március 22.:
FTC (II. oszt.) - Vasas 20.45

A visszavágókat áprilisban rendezik.

Mobilpress