Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szigorúan megbüntette a spanyol Valencia és az olasz Internazionale csapatát a két klub múlt keddi, Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-visszavágóján történt verekedés miatt, David Navarrót pedig hét hónapra eltiltotta.

A Valencia játékosa a lefújás után Nicolas Burdissót, a milánóiak argentin futballistáját ököllel arcon ütötte, akinek eltört az orra. A mérkőzés után kirobbant tömegverekedésért a Valencia és az Internazionale is 250 ezer svájci frankot köteles befizetni az UEFA kasszájába.

A spanyol klubtól Navarro mellett Carlos Marchenát is eltiltották, négy mérkőzésre. Az olaszoknál Burdisso és védőtársa, Maicon hat-hat, Ivan Cordoba három, Julio Cruz pedig két európai kupameccset lesz kénytelen kihagyni.

Forrás: EPA

Navarro (melegítőben) az ütés után előbb elfutott Cruz és Cordoba elől...

A többi játékossal ellentétben Navarro büntetését az UEFA szeretné a nemzetközi szövetség (FIFA) által szervezett sorozatokra és a spanyol bajnokságra is kiterjesztetni. A mérkőzés 0-0-s döntetlennel ért véget, a Valencia az idegenben elért 2-2-nek köszönhetően bejutott a nyolc közé, ahol a Chelsea lesz az ellenfele.

Forrás: EPA

...majd nem győzött bocsánatot kérni meggondolatlan tettéért.

A spanyol klub élt a három napon belüli fellebbezési joggal, és megtámadta az ítéletet. "Megdöbbentünk a hír hallatán, ez a büntetés nem áll arányban a tettel. Természetesen fellebbezünk, mivel még egyetlen spanyol játékos sem kapott ilyen fokú eltiltást" - közölte a Valencia szóvivője.

A Valencia után csütörtökön a másik fél, az Internazionale is fellebbezést nyújtott be az Európai Labdarúgó Szövetséghez a fegyelmi bizottság szerdai ítélete ellen.