Vágólapra másolva!
Korábbi határozott elzárkózása ellenére 2008 júliusáig szóló szerződést írt alá Ottmar Hitzfeld, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője.

"Örülök, hogy folytathatom a munkát. Az elmúlt hét történései ráébresztettek arra, hogy még mindig sok örömöt nyújt a hivatásom, és hogy mekkora hatást gyakorlok a fiúkra. Ez volt a döntő érv a hosszabbítás mellett" - jelentette ki az 58 éves mester, aki eddig szilárdan tartotta magát ahhoz, hogy csak a szezon végéig pótolja a januárban menesztett Felix Magathot.

A bajor elitalakulat múlt szerdán a Real Madridot búcsúztatva 4-4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Az elmúlt években szakkommentátorként tevékenykedő tréner 1998-tól 2004-ig már irányította a Bayern felkészülését, ez idő alatt a gárda megnyerte a BL-t (2001), a klub-vb-t (2001), négy bajnoki címet szerzett (1999, 2000, 2001, 2003), továbbá kétszer (2000, 2003) elhódította a német kupát.

Mindeközben Meghosszabbította 2009-ig a szerződését Mirko Slomka, a Bundesligában éllovas Schalke 04 vezetőedzője. "Mindannyiunkat meggyőzött, hogy a jó úton haladunk" - kommentálta a döntést Andreas Müller klubmenedzser.

A sikerkovács - akinek megállapodása a nyáron járt volna le - tavaly januárban örökölte meg a kispadot addigi főnökétől, Ralf Rangnicktól, és az előző idényben a bajnoki negyedik helyre, illetve az UEFA-kupa elődöntőjébe juttatta együttesét.

A mostani szezonban a gelsenkircheniek korán kiestek az UEFA- és a német kupából is, ám jelenleg három pont előnnyel vezetik a tabellát, és jó esélyük van arra, hogy 49 év után ismét bajnokok legyenek.