Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben egyre jobb formát mutató Budapest Honvéd 2-1-re verte a tabella élén álló DVSC-t úgy, hogy az utolsó negyedórában emberhátrányban küzdöttek a hazaiak. A tavaly még Debrecenben dolgozó Supka Attila így győzelemmel "vágott vissza" volt csapatának.

Borsodi Liga, 21. forduló:
Budapest Honvéd - DVSC 2-1 (0-0)
Bozsik-stadion, 4000 néző
v.: Solymosi
Honvéd: Tomic - Schindler, Debreceni, Smiljanic, Vincze, Dobos (Mogyorósi, 62.), Benjamin, Szabó T., Ivancsics (Diego, 67.), Hercegfalvi (Pomper, 77.p.), Ndjodo.
Debrecen: Balogh J. - Bernáth (Dombi, 64.), Komlósi, Mészáros, Leandro, Kiss Z., Vukmir, Sándor T., Dzsudzsák, Sidibe, Stojkov (Zsolnai, 46.).
gól: Hercegfalvi (53.), Ndjodo (59.), illetve Sidibe (74.)
sárga lap: Smiljanic (15., 74.), Tomic (89.), illetve Bernáth (52.), Vukmir (56.), Sándor T. (84.)
piros lap: Smiljanic (74.), illetve Komlósi (90.)

15. perc: egy jobboldali szöglet után Hercegfalvi csúsztatott a rövid saroknál, de a kapufánál álló Sándor Tamás vállal mentett.

16. perc: Dzsudzsák remekül került helyzetbe, majd 10 méterről ballal lőtt, de Tomic bravúrral tolta ki a jobb felső sarok felé tartó löketet.

34. perc: Hercegfalvi ment el a jobb oldalon, a középre gurított labdát Ndjodo nagyon rosszul találta el, pedig mögötte ott érkezett a jobb helyzetben lévő Dobos.

36. perc: Dzsudzsák próbálkozott távolról, a labda kipattant Tomicról, de a kapus javította hibáját, mert Sidibe ismétlésébe belevetődött.

Forrás: MTI

Dzsudzsák, Sándor Tamás és Vukmir (jobbról) figyeli Benjamin mutatványát

53. perc: Dobos szabadrúgását Ndjodo tette tovább, a magasra felperdülő labdát Hercegfalvi passzola a kiinduló Balogh mellett a kapuba (1-0).

59. perc: Szabó Tibor indította Hercegfalvit a jobb oldalon, a hazai csatár nagyszerű esernyő csellel becsapta Mészárost, majd középre húzott, s az érkező Ndjodo a rossz ütemben kimozduló Balogh mellett az üres kapuba passzolt (2-0).

66. perc: Leandro 25 méteres bombája a keresztlécen csattant.

71. perc: Benjamin szerencsétlen mozdulattal próbált felszabadítani, és a labda Smiljanic kezét érte, ezért büntetőhöz jutott a DVSC. Leandro végezte el a 11-est, de a kapu mellé lőtte a labdát.

74. perc: Dzsudzsák cselezett szépen a bal oldalon, lövését védte Tomic, de a kipattanóra Sidibe lecsapott és a hálóba továbbította a labdát. A szenegáli légiós lövése után a labda Smiljanic kezéről pattant a kapuba, amiért a játékvezető sárga lapot adott a kispesti védőnek, és mivel ez már a második volt, idő előtt mehetett zuhanyozni (2-1).

81. perc: Az egész mérkőzésen igen aktív Dzsudzsák lőtt a 16-osról: ha kevéssel is, de a labda a kapu felett szállt el.

90. perc: Sándor Tamás beívelése után Sidibe teljesen üresen fejelhetett 11 méterről, de elpuskázta a helyzetet.

92. perc: Komlósi rúgott oda teljesen feleslegesen Ndjodónak, amiért piros lapot kapott.

Kispesti rohamokkal kezdődött a mérkőzés, de a Debrecen hamar rendezte a sorait. Tíz perc elteltével kiegyenlítetté vált a játék, a kapuk felváltva forogtak veszélyben, mivel azonban az utolsó passzokba, illetve a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A folytatásra alaposan feltüzelt Honvéd játékosok jöttek ki, így negyedóra elteltével két gólt is szereztek, amivel - mint utóbb kiderült - tulajdonképpen eldöntötték a mérkőzést. A vendégek még a hazai védők által ajándékozott büntetővel sem tudtak élni, bár a hajrá ismét izgalmasan alakult Sidibe szépítésének és Smiljanic kiállításának következtében.

A Honvéd jobb második félidei teljesítményének, majd a hajrában önfeláldozó és lelkes védekezésének köszönhetően megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a kifejezetten jó iramú, változatos mérkőzésen.

[origo] / Mobilpress / MTI