Vágólapra másolva!
Szélesi Zoltán és Dárdai Pál révén két magyar játékos is végigjátszotta a Bundesliga 26. fordulójának nyitómérkőzését, a lefújás után előbbi lehetett boldogabb, ugyanis a Cottbus 1-0-ra legyőzte a Herthát.

Dárdai-góllal indulhatott volna a találkozó az 5. percben, de a magyar középpályás lövését Tremmel kitolta a jobb alsó sarok elől. 180 másodperc múlva a Hertha házi gólkirálya, a szerb Pantelic hibázott el egy 100%-os ziccert, Kevin-Prince Boateng labdáját három méterről tette kapura, de Tremmel valahogy hárítani tudott.

A vendégek a félidő derekán kezdtek éledezni, Munteanu balos bombája még nem okozott izgalmat a berlini drukkerek körében, Rost laposan suhanó lökete már közelebb járt a hazai kapuhoz, de nem eleggé. A 31. percben egy szögletet követően Da Silva emelkedett a hosszú oldalon, de az ötösről centikkel a jobb kapufa mellé bólintott.

Nem unatkozott a közönség, mindkét oldalon számtalan lehetőség adódott az első játékrészben, a brazil Gilberto például Giménezzel kényszerítőzve került ígéretes pozícióba, de Tremmel rajta is kifogott. A kiesés elől menekülő Cottbus részéről Rost tornázatta meg Fiedlert, de utána ismét a Hertha percei következtek, Jerome Boateng ágyúzása szép volt, de eredménytelen, Pantelic pedig még úgy is kapura kanalazta a labdát, hogy közben egy védő rángatta, Tremmel ebbe is beleért, így 0-0-val zárult az első felvonás.

Forrás: EPA

Dárdai Pál (középen) hiába futballozott lendületesen, nem tudott segíteni a Herthán

A szünet után mindössze két percig tartott ez az állapot, akkor Munteanu tolta ki a labdát a bal oldalon érkező Kioyónak, aki ballal középre küldte a labdát, amit Simunic elvétett, így a mögötte érkező Radunak már csak az üres kapuba kellett passzolnia, megszerezte a vezetést a Cottbus.

Innentől egyirányú forgalom alakult ki a pályán, a berliniek állandó tűz alatt tartották a vendégek kapuját, de Tremmel mindent védett, a legnagyobbat talán Kevin-Prince Boateng jobb sarok felé tekeredő löketénél. Amikor pedig a Cottbus hőse is tehetetlen volt, akkor a bíró szólt közbe, Dejagah ugyanis hiába lőtt a hálóba, Sander spori kezezés miatt nem adta meg.

A 93. percben még Sao másolta le Pantelic első félidei "bravúrját", amikor három méterről lőtt a földön kapálózó kapusba, de ez is belefért a Cottbusnak, amely végül elvitte a három pontot az Olimpiai-stadionból.

Bundesliga, 26. forduló:
Hertha BSC - Energie Cottbus 0-1 (0-0)
gól:
Radu (47.)

Dárdai Szélesivel néz farkasszemethttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20070316topligak.html?pIdx=2