Vágólapra másolva!
A listavezető címvédő Debrecen a Budapest Honvéd vendége lesz a labdarúgó Borsodi Liga 21. fordulójában. A remek formába lendült Pécs vasárnap Győrbe látogat, Keszei Ferenc edző bízik a mecsekaljaiak újabb sikerében.

Forrás: [origo] Supka borsot törne a debreceniek orra alá

A debreceniek a 2007-ben lejátszott három bajnokijukat megnyerték, a kispestiek a felújított Bozsik-stadionban két bajnokin léptek pályára, és mindkettőt megnyerték. További érdekessége a találkozónak, hogy a kispesti gárdának a Debrecent két bajnoki címig vezető Supka Attila a trénere.

Az őszi hullámzó teljesítmények után alaposan megrázta magát a PMFC Pécs Plaza futballcsapata, amely vasárnap Győrben vendégszerepel. Keszei Ferenc edző legénysége az idei sikersorozattal - két győzelemmel (FC Fehérvár, DVTK) és egy gól nélküli döntetlennel a meccs időpontjában még listavezető MTK otthonában - már a nyolcadik a tabellán, és mindössze öt pont választja el a rangsorban negyedik Újpesttől.

"A gyenge eredmények után tavaly ősszel ultimátumot kaptunk a klubvezetéstől. Célul azt tűzték ki, hogy a következő öt meccsen legalább tíz pontot kell begyűjtenünk, mert ha nem, akkor ennek prémiummegvonás lehet a következménye, sőt - az edzőt is beleértve - személyi konzekvenciái is lehetnek. Hatott a figyelmeztetés, mert tíz helyett 13 pontot szereztünk a 11. és 15. forduló között, és a megfelelő téli felkészülésnek köszönhetően idén is folytatódtak a sikerek" - nyilatkozta Keszei Ferenc, a pécsi alakulat edzője.

A szakember elmondta, hogy a téli alapozás során személyre szabva mérték fel, mire képesek, mennyire terhelhetők a futballisták, és ennek köszönhetően jelenleg kiváló formában vannak.

"A halvány teljesítmény miatt a közönség is kezdett elpártolni tőlünk, újabban azonban, észlelve a pozitív változást, ismét sokan jönnek el megnézni a meccseinket. A klub irányítói a 8-10. hely megszerzését tűzték ki célul, de remélem, ennél előkelőbb helyen végzünk. Vasárnap a Győr otthonában játszunk, a két csapat között két pont a különbség a mi javunkra. Egyforma erősségű együttesekről lévén szó, háromesélyes a meccs. Persze bízom a mi sikerünkben" - tette hozzá Keszei.

A 21. forduló műsora:
péntek:
Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 19 ó, v: Solymosi
szombat:
Diósgyőri VTK - Paks 15 ó, v: Pánczél
FC Tatabánya Vértes Center - Dunakanyar-Vác 15 ó, v: Sápi
REAC - ZTE FC 15 ó, v: Iványi
FC Fehérvár - Kaposvári Rákóczi 16 ó, v: Szabó S.
Újpest FC - FC Sopron 16 ó, v: Vad II.
vasárnap:
Győri ETO FC - PMFC-Pécs Plaza 15 ó, v: Bede
hétfő:
MTK Budapest - Vasas 18 ó, v: Fábián.