Vágólapra másolva!
A Manchester United nagyszerű játékkal 4-1-re legyőzte a a vártnál sokkal gyengébb teljesítményt nyújtó Bolton Wandererst, ám előnye továbbra is "csak" hat pont a Premier League-ben, mivel a Chelsea szintén három góllal (3-0) nyert a Sheffield United ellen. London másik kerületében ámultak a nézők, a Tottenham kapusa ugyanis gólt szerzett a Watford ellen 3-1-re megnyert meccsen.

A bajnoki tabella, valamint az ellenfél játékerejének ismeretében nehéznek ígérkező mérkőzés várt a Manchester Unitedre a Premier League 30. fordulójában. Az előzetes várakozások azonban ezúttal a legkevésbé sem igazolódtak be, hiszen a Vörös Ördögök tizenegy perc alatt szerzett három góljukkal már az első félidő derekára lerendezték a mérkőzést.

A 14. percben Ronaldo nyargalt el a bal oldalon, az alapvonalon befelé húzott, majd gyakorlatilag rúgatott egy gólt Parkkal (aki addigra már túl volt egy elrontott zicceren). A Bolton még magához sem tért, máris két gól volt a manchesteri előny: Ronaldo a saját tizenhatosáról indulva kényszerítőzött Rooneyval, a visszakapott labdával lefutotta a védőket, Rooney elé tálalt, aki gyönyörű mozdulattal emelt a kivetődő Jaaskelainen felett a vendégkapuba.

A 25. percben Ronaldo átlövéssel próbálkozott, a lövés kijött a kapusról, Park pedig sokkal gyorsabban reagált, mint a vendégvédők, és a kapuba talpalta a kipattanót.

A lényegi kérdések tehát már ekkora eldőltek, így nem volt meglepő, hogy a második félidőben sokáig semmi nem történt. A hajrá nyitányán aztán ismét Rooney villant, és rúgott remekbeszabott gólt egy villámgyors kontra végén, végül a pályán lévők korelnöke, a 38 esztendős Gary Speed büntetőből állította be a 4-1-es végeredményt.

Üröm az örömben a manchesterieknek, hogy a csapatkapitány Gary Neville megsérült, és előreláthatólag három hétig nem állhat a menedzser, Sir Alex Ferguson rendelkezésére.

Paul Robinson, a Tottenham Hotspur kapusa szerezte csapata második gólját a Watford ellen 3-1-re megnyert mérkőzésen. A hálóőr saját térfeléről végzett el szabadrúgást a 63. percben, az előreívelt labda átszállt a védők feje felett, majd egy pattanást követően a Watford kapusát is becsapva a hálóba hullott. Priskin Tamást az 56. percben cserélték le a vendégeknél, így a magyar légiós még a pályán volt a kapusgólnál.

Robinson korábban a Leeds United kapuvédőjeként talált be a kapuba 2003-ban, amikor a Swindon Town elleni Ligakupa-találkozón a hosszabbítás perceiben egyenlített.

Premier League, 30. forduló:
Manchester United - Bolton Wanderers 4-1 (3-0)
gól:
Park (14., 25.), Rooney (17., 74), illetve Speed (86., 11-esből)

Chelsea - Sheffield United 3-0 (2-0)
gól: Sevcsenko (4.), Kalou (17.), Ballack (58.)

Middlesbrough - Manchester City 0-2 (0-0)
gól: Distin (61.), Mpenza (74.)

Reading - Portsmouth 0-0

Tottenham Hotspur - Watford 3-1 (1-0)
gól: Jenas (41.), Robinson (63.), Ghaly (85.), illetve Henderson (89.)

Wigan Athletic - Fulham 0-0

Blackburn Rovers - West Ham United 1-2 (0-0)
gól: Veijeany (47.), illetve Tevez (72., 11-esből), Zamora (75.)
piros lap: Bentley (90., Blackburn Rovers)

[origo] / (MTI)