Vágólapra másolva!
Az MTK a 85. percben kapott góllal döntetlent játszott a Vasassal a labdarúgó Borsodi Liga 21. fordulójának hétfői mérkőzésén, de a címvédő Debrecen pénteki, kispesti vereségének következtében így is visszavette a vezetést a tabellán.

Borsodi Liga, 21. forduló:
MTK Budapest - Vasas 2-2 (1-0)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző
v.: Fábián
MTK: Végh - Balogh B, Lambulic, Pintér Á., Pollák - Bori, Zsidai, Horváth L., Czvitkovics - Kanta J., Hrepka (Németh K., 71.)
Vasas: Németh G. - Kincses, Pandur, Kovács G., Piller (Nagy T., 58.) - Kiss K., Pintér Z., Németh N., Odrobéna (Ködöböcz, 78.), Majoros (Bali, 58.) - Lázok
gól: Kanta J. (39.), Bori (53.), illetve Kovács G. (58.), Bali (85.)
sárga lap: Pollák (62.), Balogh (89.), Németh K. (91.), illetve Pintér Z. (75.)

7. perc: Odrobéna emelt a tizenhatoson belül Kiss Károly elé, aki becsúszva kapura lőtt, de Végh szenzációsan védett.

25. perc: Hrepka szép cselek után visszagurított az érkező Bori elé, de a középpályás lövését fogta Németh Gábor.

31. perc: Majoros húzott el a jobb oldalon, majd az alapvonal közeléből élesen belőtt labdája a kapufán csattant.

39. perc: Bori tört be Piller mellett a tizenhatoson belülre, ahol elesett, a játékvezető a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Kanta J. a jobb alsó sarokba lőtte. Németh G. is ebbe az irányba vetődött, de nem tudott menteni (1-0).

47. perc: Majoros, az angyalföldiek játékosa a felezővonal közeléből gurította vissza a labdát a tizenhatos vonalán álló MTK-támadóhoz, Hrepkához. A hazaiak csatára kapura fordult, elfektette a kapust, de addig cselezgetett, amíg leszerelték.

53. perc: Czvitkovics átadásával Bori lépett ki a védők közül és 11 méterről a kivetődő Németh G. fölött a hálóba emelt (2-0).

Forrás: MTI

Zsidai és Odrobéna légipárbaja

58. perc: Lázok jobboldali szöglete után a labda Pollákról pattant a berobbanó Kovács testére, ami onnan a hálóba hullott (2-1).

85. perc: Lázok lépett ki több méteres előnnyel, de a tizenhatoson belül a védők beérték, fordulásból viszont még lőni tudott, a labda felperdült a vetődő Végh kezéről, melyet Bali ollózó mozdulattal küldött a hálóba (2-2).

Lendületesen kezdtek a csapatok, a 20. perctől azonban fokozatosan csökkent az iram, veszélyes gólhelyzet egyik oldalon sem alakult ki. A második 45 perc Majoros óriási hibájával kezdődött, amit a hazaiak nem tudtak kihasználni. Mindezt gyors "gólváltás" követte.

A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért és öt perccel a befejezés előtt bevették a hazaiak kapuját. Az MTK kétgólos vezetés után szerzett csupán egy pontot.

MTI / Mobilpress

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottságának hétfői döntése szerint a Debrecennek vissza kell fizetnie a Diósgyőr részére a Tisza Tibor után kapott 6 388 000 forint nevelési költségtérítést.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a döntés azt követően született meg, hogy a két klub nem tudott megállapodni egymással. A határozat jogerős, ellene fellebbezni nem lehet. Tisza jelenleg az Újpest játékosa.

(MTI)

Tisza büntetője döntött a Sopron ellenhttp://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20070317borsodi.html?pIdx=3