Vágólapra másolva!
Megtalálta a Tatabánya labdarúgócsapata a szombaton lemondott Sisa Tibor utódját, a Borsodi Liga 13. helyén álló együttes új vezetőedzője Tornyi Barnabás lett, aki május 31-ig ül le a kispadra.

Az eddigi tréner, Sisa Tibor szombaton, a Vác ellen hazai pályán 2-1-re elvesztett meccs után jelentette be lemondási szándékát, melyet hivatalosan vasárnap este fogadtak el.

Hétfő délután sikerült is megállapodni az új trénerrel, május 31-ig az a Tornyi Barnabás irányítja az egykori bányászcsapatot, aki korábban már volt edzője a Tatabányának.

"Az a feladatom, hogy bent tartsam a csapatot az élvonalban, a megbízásom a bajnokság befejezéséig szól" - mondta Tornyi. "Mindenki azt mondja és én is így gondolom, hogy a Tatabánya az egyik legszebben, legstílusosabban futballozó gárda az első osztályban, a kerete is jónak mondható, mégis ugyanannyi pontja van, mint a kieső helyen álló REAC-nak."

A szakember elmondta, hogy az eddigi szakmai stábbal kíván együtt dolgozni és a sporttelevíziónál is folytatja a szakkommentátori munkát. "Ez alapfeltételem volt, amikor elvállaltam az edzősködést. Magyar bajnokikról értelemszerűen nem fogok véleményt mondani a televízióban, de a külföldi meccseket továbbra is értékelem, természetesen olyan időbeosztásban, hogy a tatabányai munkámat ez ne zavarja."

Tornyi korábban dolgozott már többek között a Győr, a Diósgyőr, a Dunaújváros és a Honvéd csapatánál is.

[origo] / (MTI)