Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága egy mérkőzésre eltiltotta Oliver Kahnt, a Bayern München kapusát, mert helytelenül viselkedett a március 7-i, Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt követő doppingvizsgálaton. A hálóőr így nem játszhat az AC Milan elleni negyeddöntő első felvonásán, április 3-án, Milánóban.

Kahnnak 12 339 euró pénzbüntetést is be kell fizetnie. Csapattársát, Lúciót, aki szintén ott volt a botrányba fulladt ellenőrzésen, nem tiltották el: a brazil légiós megúszta 6 171 eurós bírsággal.

A Bayern München jelezte, hogy fellebbez az eltiltás ellen: "Reméljük, akárcsak Mark van Bommel esetében, az UEFA ezúttal is megfelelő megoldásra jut." A holland válogatott futballistát a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján kiállították, amiért először két találkozóra szóló büntetést kapott, s ezt végül egyre csökkentette az európai szövetség.

Bár hivatalosan senki sem jelezte, pontosan mi történt a kontrollon, Kahn és Lúcio a gyanú szerint inzultálta az orvost, aki éppen akkor nem tartózkodott a helyiségben, amikor a kapus kétórás várakozást követően mintát produkált. Kahn később bocsánatot kért viselkedéséért.