Vágólapra másolva!
Meggondolták magukat a Bayern München vezetői és nem fellebbeznek Oliver Kahn egy labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésre szóló eltiltása ellen.

"Csütörtök este valóban úgy terveztük, hogy tiltakozunk az európai szövetségnél Oliver büntetése ellen, ma délelőtt azonban hosszabban beszélgettünk a kapussal és utána úgy döntöttünk, egyelőre nem fellebbezünk. Végleges döntés hétfőn várható ebben az ügyben" - mondta pénteken Markus Hörwick, a bajor klub sajtószóvivője. "A kapus elismerte, hogy valóban sértegette a doppingellenőrt, viselkedéséért azonban személyesen is elnézést kért, illetve írt egy bocsánatkérő levelet az UEFA-nak. Úgy látszik ez sem volt elég."

"Számomra érthetetlen az egész" - dühöngött Ottmar Hitzfeld, a müncheniek vezetőedzője. "Még nem találkoztam olyan futballistával, aki egy Bajnokok Ligája-meccs után örült annak, hogy órákig kell várnia, mire sikerül mintát adnia. Oli előtt már sokan fejezték ki nemtetszésüket különböző formában, de eddig még senkit sem tiltottak el emiatt. Többet nem szeretnék erről mondani, mert a végén még én sem ülhetek majd le a kispadra. Mindenesetre rendkívül különösnek tartom, hogy az egész mezőnyben Kahn az egyetlen, akit négy egymást követő BL-meccsen sorsoltak ki doppingvizsgálatra."

A kapust azért tiltották el egy BL-meccstől és kapott 12 339 eurós bírságot, mert a Real Madrid ellen március 7-én 2-1-re megnyert nyolcaddöntő visszavágó után a doppingvizsgálaton a jelenlévő UEFA-ellenőr jelentése szerint sportemberhez méltatlanul viselkedett. Ugyanezért a vétségért a másik müncheni futballistának, Luciónak 6171 euró büntetést kell fizetnie.

A müncheniek a negyeddöntőben az AC Milannal találkoznak, a párharc első felvonása Milánóban lesz.

"Megértem Oliver Kahnt, nem haragszom rá" - mondta az Franz Krösslhuber, az UEFA osztrák orvosa, aki a sok vitát kiváltó vizsgálatot vezette az N23 televíziós társaságnak adott interjújában. "Meccs után minden játékos ingerült, türelmetlen, szeretne gyorsan túllenni az egészen. A helyzet akkor mérgesedett el, amikor Kahn a távollétemben produkált doppingmintát, amit nem fogadtam el és megkértem, hogy a szabályoknak megfelelően, a jelenlétemben adjon új mintát. A kapus ezután társával, Lucióval együtt sértegetni kezdett, amit én az előírásoknak megfelelően rögzítettem a jelentésemben."