Vágólapra másolva!
Hétfő délelőtt a hivatalos fotózást követően Várhidi Péter közel egyórás edzést tartott a válogatott tagjainak. A tréninget követő ebéd után a játékosok - akik a hajnali utazás miatt nem sokat aludhattak - pihenni tértek, a kapitány pedig tájékozatta a sajtó képviselőit a csapattal kapcsolatos hírekről.

Forrás: [origo] Montenegró után, Moldávia előtt

A hétfői sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány megismételte és megerősítette korábbi véleményét: a Montenegró elleni szombati mérkőzést meg lehetett, és meg is kellett volna nyerni. Várhidi Péter hosszasan elemezte a vendéglátók első tizenegyesét megelőző helyzetet, miután a találkozóról készült felvételek jelentős részét - mivel kíváncsi volt a csapat teljesítményére és a kritikus szituációkra - már Podgoricán megnézte. A látottak megerősítették abban, hogy a büntető megítélését már egy, az asszisztens által is jelzett leshelyzet előzte meg. Emiatt, bár kétségtelen, hogy Vaskó részéről fordulhatott elő szabálytalanság, azt már nem kellett volna figyelembe vennie a játékvezetőnek.

Ami a szerdai mérkőzéssel kapcsolatos újdonságokat és az összeállításban tervezett változtatásokat illeti, a Montenegró elleni mérkőzést betegség illetve sérülés miatt kihagyó Gera Zoltán és Juhász Roland hétfőn már teljes értékű edzésmunkát végzett. Az mlsz.hu-nak mindketten megerősítették: ismét teljesen egészségesek, s ha rajtuk múlik, vállalják a játékot Moldova ellen.

Forrás: MTI

Nem ilyen kedvező a helyzet Rajczi Péterrel kapcsolatban. A csatár hát-, illetve derékfájása ugyan sokat javult, de a támadó a délelőtti gyakorláson még nem tudott részt venni. A végső döntést mindhárom játékossal kapcsolatban valószínűleg az orvosok mondják majd ki.

A sajtótájékoztatón szóba került az is: elképzelhető-e, hogy Gera Zoltán és az őt Podgoricán helyettesítő Hajnal Tamás egyszerre lépjen pályára. Várhidi Péter ezzel kapcsolatban határozottan leszögezte: igen.

A szövetségi kapitány - jelezve, hogy esetleg maradhat még egy-két nyitott kérdés szerdára is - azt ígérte, hogy szokásához híven egy nappal az Eb-selejtező előtt, azaz kedden késő délután kijelöli a Moldova ellen pályára lépő kezdőcsapatot.