Vágólapra másolva!
A Bayern München vezetősége hétfőn úgy döntött, hogy a klub fellebbezést nyújt be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése ellen, mely szerint a testület egy Bajnokok Ligája-mérkőzéstől eltiltotta Oliver Kahnt.

A müncheniek azt követően döntöttek a tiltakozás mellett, hogy megkapták a büntetés írásos indoklását. Ebben az olvasható, hogy a kapus megszegte az érvényben lévő előírásokat, amikor a lefújás után nem azonnal a doppingvizsgálatra kijelölt szobába ment, hanem először az öltözőben lezuhanyozott. Ezenkívül sértegette az UEFA orvosát, ami ugyanolyan vétségnek számít, mintha egy futballista a játékvezetőt szidalmazná.

A bajor együttes fellebbezésében arra hivatkozik, hogy az UEFA jelenlévő doppingellenőre bekísérte a kapust az öltözőbe, de nem tájékoztatta arról, hogy ez a lépés ellenkezik a szabályokkal.

Kahnt a március 7-ei, Real Madrid elleni BL-visszavágó után sorsolták ki a meccset követő doppingvizsgálatra. A kapus csak több mint két óra elteltével tudott vizeletmintát adni, ekkor azonban a doppingellenőr nem tartózkodott a helyiségben, és ezért érvénytelennek minősítette a próbát.

A kapuvédő a doppingellenőrt szidalmazva a vizeletet tartalmazó kémcsövet a WC-be hajította, amely összetört, tartalma az UEFA ellenőr ruháját és iratait is beszennyezte.