Társoldalunk:

Toni: falusi srácból Európa legeredményesebb csatára

2007.03.26. 16:55

Toni nemcsak a bajnokságban, a válogatottban is igencsak termékenynek bizonyult a 2005-2006-os idényben: nyolc találkozón ötször volt eredményes. 2005. szeptember 7-én (a Fiorentina történetének első játékosként) három gólt szerzett az olasz válogatott mezében a fehéroroszok elleni vb-selejtezőn, de betalált barátságos találkozón a hollandok és a németek hálójába is.

Nem csoda hát, hogy a közvélemény és Marcello Lippi szövetségi kapitány is elsősorban Tonitól várta, hogy góljaival sikerre vezesse a squadra azzurrát a németországi világbajnokságon. Ez így, ebben a formában ugyan nem valósult meg, hiszen a támadó "csupán" kétszer volt eredményes a tornán (mindkét találatát az Ukrajna elleni nyolcaddöntőben szerezte), de egy mérkőzés kivételével mindegyiken kezdő volt, és az olaszok megnyerték az aranyérmet.

Toni piaci ára ennek köszönhetően persze még magasabb lett, ám így is szinte mindenki biztosra vette, hogy a nyáron távozik Firenzéből - már csak azért is, mert a bundabotrány miatt a violák nem hogy a nemzetközi kupában nem indulhattak el, de még pontolevonást is kaptak.

Így aztán a Fiorentina számára a célkitűzés a 2006-2007-es idényben a bennmaradás lett, és a jelek szerint ezt sikerül is teljesíteni, köszönhetően nagy részben Toni góljainak. A támadó már 15 találatnál jár a szezon során, a nyáron pedig immár tényleg máshová igazolhat. A pletykák szerint a legélénkebben a Bayern München érdeklődik iránta.

KAPCSOLÓDÓ CIKK