Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki selejtezők és barátságos válogatott mérkőzések után a hét végén ismét a bajnokiké volt a főszerep, és álomcsapatunkban is csak kevés olyan focista került be, aki elsősorban a címeres mezben nyújtott teljesítménye alapján érdemelte volna ezt ki. A kivételt az északír csatár, David Healy jelenti, igaz, Quagliarella és Galásek is pályára lépett a hét közben hazája válogatottjában.

A kapus: Rudy Riou (francia, FC Lorient)
Nagyon értékes győzelmet aratott a lorient-i gárda a Ligue 1-ben a hét végén, hiszen az Olympique Marseille elleni három ponttal egészen a 12. helyig ment előre, eltávolodva a kiesési zónától. A mérkőzés legjobbja kétségtelenül a kiscsapat kapusa volt, aki több bravúros védést is bemutatott - a L'Equipe nyolcas osztályzattal jutalmazta.

A jobbhátvéd: Valerio Bertotto (olasz, Siena)
A sienai egyesület a kiesés ellen küzd a Serie A-ban, így aztán a Reggina elleni idegenbeli győzelem rendkívül sokat ért a klub számára. A mérkőzés egyetlen gólját a jobbhátvéd Bertotto, de nem csak emiatt volt a mezőny legjobbja, hiszen védőmunkáját is hibátlanul végezte el.

Az egyik belső védő: David Ducourtioux (francia, CS Sedan)
Igazi kiesési rangadót rendeztek Nantes-ben, ahol mindenki a házigazdák győzelmére számított - ám ehelyett a vendég Sedan győzött, és ezzel el is hagyta az utolsó helyet. A meccs egyetlen találatát a sedaniak csapatkapitánya, Ducourtioux szerezte, aki a védelem tengelyében emellett is kimagaslóan futballozott.

A másik belső védő: Henrique (brazil, Girondins Bordeaux)
Anglia mellett még Franciaországban rendeznek Ligakupát, amelynek győztese az UEFA-kupában indulhat, és idén a fináléban a bajnoki listavezető Lyon a Bordeaux-val találkozott, és némi meglepetésre az utóbbi csapat győzött. A Girondins védelme tökéletesen zárt, a középhátvéd Henrique pedig a hajrában győztes gólt fejelt.

A balbekk: Ion Ansotegui (spanyol, Real Sociedad)
A baszk gárda helyzete ugyan reménytelennek tűnik a Primera Divisiónban, ám az együttes még nem adta fel a kiesés elleni küzdelmet, és ezt a hét végén a Levante UD elleni győzelemmel bizonyította. A három pontot érő találatot a balhátvéd Ansotegui fejelte a hálóba, és a védő ezen kívül is jó teljesítményt nyújtott.

A középpálya jobb oldalán: Fabio Quagliarella (olasz, Sampdoria)
Alighanem pályafutása legszebb hetén van túl a genovaiak támadó középpályása, hiszen előbb bemutatkozhatott hazája válogatottjában (a skótok ellen a hajrában cserélték be), majd a hét végi bajnokin a Chievo Verona ellen egészen fantasztikus gólt rúgott, majd a félpályáról talált be egy kapáslövéssel. Ez volt a 12 gólja a szezonban.

Az egyik belső középpályás: Paul Scholes (angol, Manchester United)
Egy félidő után úgy tűnt, hogy a Vörös Ördögök megbotlanak a bajnokságban, hiszen a Blackburn Rovers 1-0-ra vezetett az Old Traffordon. A második játékrészben azonban a manchesteriek fordítani tudtak, mégpedig egészen fantasztikus teljesítménnyel, a csapat motorja pedig Scholes volt, aki az egyenlítő találatot szerezte.

A másik belső középpályás: Tomás Galásek (cseh, 1. FC Nürnberg)
A nürnbergiek középpályása nem kifejezetten gólzsák, elsősorban a védekezés a feladata, ám a Hertha BSC elleni bajnokin már a negyedik percben sikerült betalálnia. Ezt követően aztán a tőle megszokott teljesítményt nyújtotta, és nagy szerepe volt abban, hogy a klub 2-1-re verte a berlinieket.

A középpálya bal oldalán: Szergej Barbarez (bosnyák, Bayer Leverkusen)
A gyógyszergyáriak a tavasszal remekül szereplő FSV Mainz otthonában gyűjtötték be a három pontot, és ebben nagy szerepe volt az ezúttal a középpálya bal oldalán bevetett Barbareznek. A bosnyák focista az első félidő hajrájában kétszer is betalált.

Forrás: EPA

Az egyik gólfelelős: David Healy (északír, Leeds United)
Elsősorban a válogatottban nyújtott teljesítménye alapján került be álomcsapatunkba, elvégre az addig százszázalékos svédek ellen szerzett két gólt a szerdai Eb-selejtezőn, és az északírek így nyerni tudtak, sőt, a csoport élére ugrottak. De Healy ezúttal klubcsapatában is betalált, az angol másodosztályban a Preston North End ellen az utolsó percben ért el győztes találatot.

A másik támadó:Peter Crouch (angol, Liverpool FC)
A Vörösök meglepően simán győzték le az Arsenal FC-t az angol bajnokság rangadóján, és ez elsősorban Crouchnak volt köszönhető, az orrtörése óta először a kezdő tizenegybe kerülő csatár ugyanis mesterhármast ért el. Ráadásul nem is akármilyet: ballal, jobbal és fejjel is eredményes volt.

www.global-soccer.eu