Vágólapra másolva!
Új névvel bővül a futballcsillagok köre, hiszen már a felnőttválogatottban is debütált a legjobb holland csatárhagyományokat megtestesítő Klaas Jan Huntelaar, aki három éve, 20 esztendős kora óta szédítő mennyiségben szállítja a gólokat aktuális klubjának. Jelenleg hazája egyik élcsapata, az Ajax Amsterdam színeiben keseríti meg az ellenfelek védőinek életét, de minden bizonnyal nem kell sokáig várnunk arra, hogy a nemzetközi klasszissá érett középcsatár valamelyik európai sztárcsapatban tűnjön fel.

A holland labdarúgás legújabb csillaga 1983. augusztus 12-én Dremptben látta meg a napvilágot. Gyerekként a helyi H&K-ban kezdett futballozni, tízéves volt, amikor kiszúrta őt a komoly hagyományokkal bíró De Graafschap játékosmegfigyelője. Innentől kezdve a klub futballakadémiájának növendékeként élte mindennapjait, többek között olyan játékosokkal szerepelt egy csapatban, mint a már a Villarrealt és a Liverpool FC-t is megjárt válogatottbeli társa, Jan Kromkamp.

Klaas Jan 16 éves koráig rugdosta a gólokat a De Graafschap különböző korosztályos gárdáiban, majd 2000-ben figyeltek fel rá a PSV Eindhoven szakemberei, és elcsábították a fiatal támadót. Akkor már a korosztályos válogatottaknál is felmerült a neve, igazán ismertté pedig az Argentínában megrendezett U20-as világbajnokságon vált. A Louis van Gaal által irányított Jong Oranjében olyan csapattársai voltak, mint Johnny Heitinga és Rafael van der Vaart.

Forrás: EPA

A hollandok ezzel együtt csalódást okoztak, és még a negyeddöntőben kiestek, de abban, hogy nem távoztak győzelem nélkül a szubkontinensről, nagy szerepe volt Huntelaarnak. A gólérzékenysége miatt "The Hunter"-nek, azaz Vadásznak becézett csatár ugyanis csereként beállva gólt szerzett a csoportkör utolsó fordulójában az Etiópia elleni 3-2-es győzelem alkalmával.

Az Egyiptom elleni negyeddöntőn Van Gaal már a kezdő csapatba állította Huntelaart, akit 1-1-es állásnál cserélt le fél órával a mérkőzés vége előtt, amelyet a Jong Oranje végül 2-1-re elveszített.