Vágólapra másolva!
Priskin Tamás előbb kiharcolt egy 11-est, majd maga is szerzett egy gólt, csapata, a sereghajtó Watford pedig meglepetésre 4-2-re legyőzte a vendég Portsmouth-t az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában. Ez volt a magyar válogatott csatár első gólja a Premier League-ben.

A Watford magabiztos győzelme már csak azért is meglepő, mert a vendég kikötővárosiak szombaton, a listavezető Manchester United elleni diadal alkalmával még nagy sikert ünnepelhettek, míg a szezonban mindössze negyedik győzelmüket arató hazaiaknak csodával határos menetelésre lenne szükségük ahhoz, hogy elkerüljék a kiesést.

A magyar válogatottban zsinórban öt mérkőzésen eredményes Priskin ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyet, és mindvégig az egyik legaktívabb tagja volt együttesének. Pedig nem indult számára túl jól az összecsapás, a 16. percben ugyanis az ő labdavesztése után szerzett vezetést a Portsmouth, ezt a bakiját azonban még az első félidőben korrigálni tudta, a 28. percben gyönyörű csellel tört be a büntetőterületre, Traore pedig csak szabálytalanul tudta megállítani. A tizenegyest a sértett szemmel láthatóan szívesen elvégezte volna, Bouazza azonban élt az előjogával, és ő értékesítette a büntetőt.

Forrás: MTI

Ám nem kellett már sokáig várni a Priskin-gólra sem: a magyar csatár az 51. percben, 2-1-es hazai vezetésnél közelről belsőzött a hosszú sarokba egy balról érkező labdát. A 63. percben újra helyzetbe került, de túl szép gólt akart lőni, és a második cselébe már beleléptek a védők.

Priskin hivatalosan első gólját szerezte a Premier League-ben. Tavaly december 30-án ugyan betalált a Wigan ellen, azt a mérkőzést azonban a játékvezető a második félidő elején esőzés miatt félbeszakította, így a találat is érvényét vesztette.

A negyedik helyen álló Arsenal Newcastle-ban sem találta meg a gödörből kivezető utat, az Ágyúsok három kudarc után ezúttal gól nélküli döntetlent játszottak a Szarkákkal. A első félidő unalmas és nem túl magas színvonalú mezőnyjátékkal telt, a szünet után már kicsit jobban csipkedték magukat a csapatok, de összességében mindössze négy-négy kapuralövést tudtak felmutatni. A legnagyobb helyzet a vendégek előtt adódott a 84. percben, ám Solano előbb farral, majd fejjel is megmentette csapatát a góltól.

A tabellán elfoglalt pozíció alapján a nap legrangosabb meccsét Boltonban játszották, ahol a Wanderers a hozzá hasonlóan UEFA-kupa-szereplést érő helyezésért küzdő Evertonnal döntetlenezett.

Premier League, 33. forduló:
Watford - Portsmouth 4-2 (2-1)
gól: Bouazza (28., 72., az elsőt 11-esből), Mahon (45.), Priskin (51.), illetve Taylor (16.), Mvuemba (81.)

Newcastle United - Arsenal 0-0

Aston Villa - Wigan Athletic 1-1 (0-1)
gól:
Agbonlahor (50.), illetve Heskey (21.)
kiállítva: Valencia (33., Wigan)

Bolton Wanderers - Everton 1-1 (1-1)
gól:
Davies (18.), illetve Vaughan (33.)

Fulham - Manchester City 1-3 (0-2)
gól:
Bocanegra (76.), illetve Barton (21.), Beasley (36.), Vassell (59.)

Charlton Athletic - Reading 0-0