Vágólapra másolva!
Az AC Milan Clarence Seedorf és Filippo Inzaghi góljával 2-0-ra nyert Münchenben, így a Bayern mindhiába ért el biztató 2-2-es eredményt a Bajnokok Ligája-negyeddöntő olaszországi odavágóján, nem jutott négy közé. Az elődöntőben - a Manchester Uniteddel meccselő - Milanon kívül csak angol csapatok szállnak harcba a BL-trófeáért, a Liverpool ugyanis hazai pályán is győzött a PSV Eindhoven ellen, így 4-0-s összesítéssel érdemelte ki, hogy farkasszemet nézhessen majd a Chelsea-vel.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Bayern München (német) - AC Milan (olasz) 0-2 (0-2)
München, Allianz Arena, 65 ezer néző
v.: Manuel Mejuto González (spanyol)
Bayern: Kahn - Salihamidzic, Lúcio, Van Buyten, Lahm - Ottl (Cruz, 46.), Hargreaves, Van Bommel, Lell (Görlitz, 77.) - Makaay (Pizarro, 61.), Podolski.
Milan: Dida - Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski - Gattuso (Cafú, 87.), Pirlo, Ambrosini, Seedorf (Gourcuff, 80.) - Kaká - Inzaghi (Serginho, 70.).
gól: Seedorf (27.), Inzaghi (31.)
sárga lap: Van Bommel (47.), Salihamidzic (63.)
továbbjutott: a Milan, 4-2-vel

A Bayern München Van Buyten hajrágóljának köszönhetően 2-2-s döntetlent ért el Milánóban, így igencsak optimistán készülhettek a bajorok a visszavágóra, egy 0-0-s vagy 1-1-es remi is az ő továbbjutásukat eredményezte volna.

A 8. percben Van Bommel a jobb oldalról az ötös túlsó végén érkező Lell lábára varázsolta a labdát, a német középpályás kapura lövés helyett középre adott, Oddo tisztázott. Öt perccel később Podolski villant, a balösszekötő helyéről, 13 méterről tüzelt, de Dida a helyén volt.

A 20. percben a Milan is kidolgozott egy helyzetecskét, Jankulovski balszélről beküldött labdáját Inzaghi fejelte erőtlenül kapura, a labda nem is ért célba. Nem úgy a szezonban agyonszidott Seedorf lövésénél: a holland középpályás Kaká passzát a 16-os előterében kapta, igazított egyet a labdán, majd az előző meccs hőse, az odavágón duplázó Van Buyten alatt szépen lőtt 15 méterről Kahn hálójába (0-1).

Négy minutummal később, a 31.-ben Inzaghinak is megjött a kedve a gólszerzéshez, s az asszisztot ki mástól kaphatta volna, mint Seedorftól: a holland - egy villámgyors Milan-támadás során - látványos mozdulattal, sarokkal hozta helyzetbe a leshatáron kiugró rutinos csatárt, aki, bár ritkán lő távolról gólt, most 16-ról, tiszta helyzetben átlőtte a labdát Kahn fölött (0-2).

A félidő utolsó helyzete Podolski nevéhez fűződött, a hazaiak támadója egy távoli Bayern-szabadrúgás után egészen közelről lőhetett volna gólt, de hiába nyújtózkodott három bekk szorításában, nem tudta rendesen meglőni a labdát.

A második játékrészben a 60. perc tájékán pörögtek fel az események, előbb Van Bommel 17 méterről eleresztett nagy bombája kevéssel ment mellé, majd a másik oldalon, a büntetőterületen belül Kaká bolondot csinált a Bayern-védelemből, de közeli lövését Kahn bravúrral hárította.

Van Bommel 32-ről és 16-ról is próbálkozott, s noha mindkét kísérlete veszélyes volt, előbbi centikkel elkerülte a kapufát, utóbbit pedig Dida hárította.

Forrás: MTI

Kakát szabályosan ezúttal is nehéz volt megállítani

A találkozó hajrájában küzdöttek, hajtottak a németek, de minden támadást kapkodva fejeztek be, s a görcsös akarásnak nem is lett eredménye. Egyetlen szép helyzetet dolgoztak még ki Ottmar Hitzfeld legényei, nem sokkal a lefújás előtt Van Buyten fordulásból, váratlanul adott le egy löketet, Dida azonban jó reflexszel védett. A meccs záró eseménye Kaká egyéni alakítása volt, a brazil két csel után ballal a jobb alsó felé lőtt 15-ről, ám Kahnt nem tudta becsapni.

A Milan megérdemelten jutott be a legjobb négy közé, s célja csakis az lehet, hogy 1994 és 2003 után a harmadik BL-diadalát is begyűjtse az angol trió ellenében. A Manchester United elleni első elődöntő az Old Traffordon lesz április 24-én, míg a visszavágót május 2-án rendezik Milánóban.