Vágólapra másolva!
José Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője kijelentette: a következő szezonban számít Hernan Crespo játékára, aki jelenleg az Internazionaléban szerepel kölcsönben.

"Meg tudom érteni az emberi oldalát is a dolgoknak, de az üzlet az üzlet. Crespo a miénk és szükségem van rá. Amikor az Afrika-kupa miatt majd több mérkőzésre is nélkülöznöm kell Salomon Kalout és Didier Drogbát, akkor kell egy támadó" - mondta a portugál szakember.

Az argentin válogatott klasszis 2004-ben szerződött a londoniakhoz 25 millió euróért, de jó játéka ellenére nem tudta megszokni a szigetországi életet, így a következő idényt már az AC Milan kölcsönjátékosaként töltötte, ahonnan egy év múlva ismét visszarendelték. A tavalyi bajnokságban rendre fontos gólokat szerzett, de az angol környezettel továbbra sem tudott megbarátkozni, így nyáron az Internazionaléhoz került.

A Crespo-ügy egyébként még nem lefutott, hiszen Mourinho egy lapinterjúban elképzelhetőnek nevezte, hogy az idény végén távozik jelenlegi klubjától, egyúttal pedig jelezte, megtiszteltetés számára, hogy a Real Madrid érdeklődik iránta.

"Szeretném folytatni a munkámat a Chelsea-nél, de amennyiben bármilyen okból mégis távoznom kellene, például ha valaki ezt így akarná, hát elfogadom: ilyen a labdarúgás világa" - mondta az As című spanyol lapnak.

A portugál edzőnek az utóbbi időben korántsem harmonikus a viszonya a klubtulajdonos orosz Roman Abramoviccsal, emiatt már többször felvetődött, hogy - a játékosai és a szurkolók támogatása ellenére - hamarosan el kell hagynia jelenlegi munkahelyét.

Mourinho az As-nek hangsúlyozta, idő előtti szerződésbontás esetén nem maradna Angliában, s megjegyezte, megtisztelő lenne számára, ha a Real Madrid edzője lehetne.

Forrás: EPA

Crespónak egyáltalán nem ment rosszul Londonban

A Marca című lap arról írt, hogy Jorge Mendes, Mourinho és a Manchester Unitedben játszó Cristiano Ronaldo ügynöke javasolta a spanyol fővárosi klub vezetőinek, hogy a fiatal támadó megszerzésére irányuló törekvésükkel egyidejűleg próbálják Madridba csábítani a neves trénert is. Állítólag azzal érvelt, hogy Mourinho a tulajdonos miatt nem érzi jól magát a Chelsea-ben és Spanyolországban szeretné folytatni pályafutását, vagyis most nyitott lenne egy megkeresésre.

A Real Madrid illetékesei azonban - szintén sajtóértesülés szerint - erre úgy reagáltak, hogy Bernd Schuster, a Getafe jelenlegi trénere a vezetőedzői poszt első számú várományosa, az olasz Fabio Capello kiszemelt utódja. Ezt alátámasztandó a madridiak csütörtökön előszerződést írtak alá a korábbi Real-csillaggal.