Társoldalunk:

Szavazatot sem kapott Eb-pályázatunk

2007.04.18. 11:39

Megérkezés után rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a Ferihegyi repülőtéren a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság magyar pályázati bizottsága, melyet néhány demonstráló fiatal bekiabálásai zavartak meg.

"Csalódottak vagyunk, a pályázati bizottság mindent megtett a sikerért, de sajnos ez is kevésnek bizonyult" - mondta Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter. "A pályázat csak egy lehetőség, nem garancia a sikerre. Mivel mindenki mindent megtett a győzelemért, nem tervezzük senkinek sem a felelősségre vonását".

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke elmondta, hogy a magyar-horvát kandidálás kapta a legjobb minősítést az európai szövetség (UEFA) technikai bizottságától és a prezentációk között is a legjobbnak bizonyult. Ezt a bejelentést a jelen lévő demonstrálók hangos kacagással és füttyel fogadták, Kisteleki azonban kijelentette: amiket mondott, azok az UEFA hivatalos adatai, bárki ellenőrizheti őket.

Ezt követően Mészöly Kálmán kért szót és szenvedélyes beszédben kérte a jelen lévő tiltakozókat, hogy támogassák a magyar futball és a szövetség törekvéseit. Kisebb szópárbaj alakult ki Mészöly és az elégedetlenkedők között, melynek végén a korábbi szakvezető azt kiabálta, hogy a döntéshozók közül a török és ciprusi UEFA-illetékes személyesen neki ígérte meg, hogy a magyar-horvát pályázatra voksol.

"Átvertek, átvertek minket! - kiabálta Mészöly. A feszült hangulatban véget érő tájékoztató után Mészöly Kálmán elsírta magát. A magyar pályázati bizottság tájékoztatása szerint a budapesti Hilton Szállóba csütörtök estére tervezett ünnepség elmarad.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK