Társoldalunk:

Szavazatot sem kapott Eb-pályázatunk

2007.04.18. 11:39

A cardiffi Városháza sajtóközpontjában dolgozó külföldi újságírók az MTI kérdésére egyöntetűen azt válaszolták, hogy csodálatos döntést hozott az Európai Labdarúgó Szövetség.

"Michel Platini, az UEFA elnöke betartotta megválasztása előtti ígéretét és valóban segíteni igyekszik az eddig háttérbe szorult nemzeteket" - mondta az ARD német televízió kommentátora. "Van egy kis kockázat a döntésben, hiszen nem tudhatjuk, hogy milyen körülmények várnak majd ránk, de ez az egyetlen járható út, így lehet csökkenteni a különbséget a gazdagabb és szegényebb országok között. Örülök a helyszín kiválasztásának és nagyon kiváncsian várom a 2012-es Eb-t."

Az ARD riportere szerint a magyar-horvát pályázat úgy szerepelt, ahogy az várható volt. "Németországban az elmúlt napokban természetesen mi is próbáltuk megtippelni, hogy ki nyerhet és minden szakértő úgy vélte, hogy Olaszország és Lengyelország, illetve Ukrajna között dől el a verseny. Magyarország fantasztikus futballmúlttal rendelkezik, de lassan 30 éve nincs nemzetközi szinten is jegyzett csapata."

Az angol BBC munkatársa is elégedett volt a döntéssel. "Horvátország gyönyörű, majdnem minden évben ott nyaralok a családommal, de ez kevés az Eb megrendezéséhez. Az ukrán-lengyel piac hatalmas lehetőségeket kínál, nem hittem volna, hogy az UEFA ilyen bátor lesz és Olaszországgal szemben a kelet-európai térségnek adja az Eb-t, de nagyon örülök neki. A magyar-horvát pályázatról alig rendelkezem információval, ezért az ő szereplésük számomra nem jelent meglepetést."

Az ukrán Szport című újság munkatársa biztos volt benne, hogy a lengyel-ukrán pályázat lesz a befutó. "Egy percig sem kételkedtem a sikerben, a többi ukrán és lengyel újságíró is biztos volt benne. Ezt arra alapoztuk, hogy Michel Platini választási kampányában megígérte, az UEFA segít a kelet-európai futballnak a felzárkózásban és erre az Eb a legkiválóbb lehetőség. Nem lehetett más döntést hozni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK