Társoldalunk:

Nagy taps Cardiffban, bizakodó olvasók

2007.04.17. 18:16

Ivo Sanader horvát és Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök is elégedetten nyilatkozott a két ország közös prezentációjáról az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése előtt, amikor kiderül, hogy hol rendezik meg a 2012-es kontinensbajnokságot. 

A sajtótájékoztató az eredetileg tervezettnél negyedórával később kezdődött, mert az UEFA döntése értelmében mindhárom pályázónak ugyanakkor kellett kezdenie tájékoztatóját és az eredeti időpontban több újságíró még a Városháza előtt várt a bejutásra.

"Szeretnék köszönetet mondani a két ország miniszterelnökének a részvételért a mai prezentáción és a két országnak az elmúlt közel két év közös munkáért" - mondta Gyárfás Tamás, a kandidálást előkészítő magyar szervezőbizottság vezetője. "Mindenki felsorakozott a pályázat mögé, ezért ha nem nyerünk, az egyedül a pályázati bizottság kudarca. Annyit tudunk és ezt az információt több forrásból is megerősítették, hogy az UEFA szakbizottsága a pályázati anyagunkat az első helyre sorolta, a mai prezentáció pedig úgy sikerült, ahogy előzetesen terveztük."

Forrás: MTI
 

Viktor Juscsenko ukrán kormányfő is a helyszínen segíti hazája kampányát

Ezután Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy a pályázat több volt egy sportág rendezési törekvéseinél. "A pályázat nemzeti ügy mindkét ország számára. A két ország együtt és külön-külön összesen már ötödik alkalommal pályázik és semmi kétségem sincs afelől, hogy a legjobb anyagot készítettük el. Mindenki nagyon magas szinten végezte el saját munkáját, a két országnak számos előnyös adottsága van, a kormányok garanciát vállaltak a rendezési feltételek biztosítására, Európa szívében fekszünk, reméljük, ezek az érvek meggyőzik a döntéshozókat is."

Imre Mátyás, a magyar-horvát kandidálás médiamenedzsere a tájékoztató végén megerősítette azt az értesülést, hogy csütörtök estére lefoglalták a budapesti Hilton Szálló báltermét, ahol a reménybeli siker megünneplését tervezik.

[origo]/(MTI)

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK