Vágólapra másolva!
A Debrecen Ibrahima Sidibe hajrában szerzett góljával győzött a Diósgyőr otthonában a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A találkozón jóval több helyzetet dolgozott ki a hazai gárda, ám a mezőny legjobbjának bizonyuló vendégkapus, Csernyánszky Norbert minden próbálkozást hárított.

Eredmény, Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Forrás: [origo] Diósgyőri VTK - DVSC-TEVA 0-1 (0-0)
Diósgyőr, 5000 néző
v.: Gergely S. (Kispál R., Farkas B.)
Diósgyőr: Szalma - Sadjo, Hegedűs Gy., Rubint, Farkas V. - Katona, Foxi, Vitelki, Sipeki - Douva, Simon A.
Debrecen: Csernyánszky - Leandro, Komlósi, Mészáros N., Bernáth - Dzsudzsák, Takács (Sándor T., 55.), Vukmir, Kiss Z. (Dombi, 75.) - Zsolnai, Tchana (Sidibe, 55.)
gól: Sidibe (85.)
sárga lap: Takács Z. (24.), Rubint (33.), Sidibe (56.)

13. perc: egy remek indítás után Zsolnai került nagy helyzetbe, a játékos balról megpróbálta átemelni a kapus fölött, de Szalma kitornázta a labdát.

16. perc: ismét a vendégek kerültek helyzetbe, miután egy kapu előtti kavarodás után Tchana lőhetett, de a labda elment a kapu előtt.

26. perc: Sipeki ívelt középre egy szabadrúgást, Katona közelről a hálóba fejelt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

44. perc: diósgyőri ziccer maradt ki, miután Simon indításából Douva baloldalról lőtt kapura, Csernyánszki azonban lábbal hárított.

56. perc: egy előreívelésnél Csernyánszki rosszul jött ki, fejjel, majd lábbal próbált javítani, a hazaiaknál Simon megszerezte a labdát, és kapura ívelte, de a lövése a kapu mellett ment el.

57. perc: Sipeki kipattanó lövése után Douva lőtte be középre a labdát, de a bemozduló Foxi és Simon sem tudott belepiszkálni.

70. perc: néhány perc alatt többször is Csernyánszki bravúrja mentette meg a Debrecent a hazai góltól, a legnagyobb helyzetet Douva hagyta ki, aki Sipeki parádés kiugratása után öt méterről a kimozduló kapusba lőtt.

85. perc: Sidibe-Zsolnai-Sidibe összjáték után a vendégek csatára a jobb oldalon betört a 16-oson belülre, és nyolc méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot. (0-1)

Remek hangulatban, rendkívül jó iramú első félidőt hozott a mérkőzés, a hazaiak nem ijedtek meg esélyesebb ellenfelüktől, és bátran rohamozták a debreceni kaput. A két csapat kiegyenlített küzdelme az első 45 perc alatt nem hozott gólt.

A második játékrészben a vendégek előtt adódott több gólszerzési lehetőség, de Csernyánszki bravúrjai megmentették a vendégek kapuját. A sok kihagyott ziccer aztán megbosszulta magát, hiszen a csereként beállt Sidibe gólt szerzett, ezzel eldöntötte a mérkőzést.

A Budapest Honvéd-Vasas mérkőzést szerdán, 19 órai kezdettel játsszák. A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

MobilPress / (MTI)