Vágólapra másolva!
Már csak az AC Milan állíthatja meg az angol csapatokat a Bajnokok Ligájában, ám a rossonerók ellenfele, a Manchester United példátlan sérüléshullámmal küzd, így az olasz együttesnek jó esélye van arra, hogy kedvező eredményt érjen el az Old Traffordon.

Az AS Roma elleni 7-1-es diadalt követően a fogadóirodáknál a Manchester Unitedet tartották a Bajnokok Ligája legnagyobb esélyesének, két héttel később mégis inkább az AC Milan várhatja kedvező helyzetben a két együttes mérkőzését. A Vörös Ördögöket ugyanis példátlan sérüléshullám sújtja, aminek köszönhetően a hétfői edzésen például mindössze tíz mezőnyjátékos állt Sir Alex Ferguson rendelkezésére!

A legnagyobb probléma a védelemben van, hiszen Rio Ferdinand és Nemanja Vidic egészen biztosan nem játszhat, és erősen kérdéses Gary Neville, illetve Patrice Evra szereplése is - ezt a kvartettet választották meg a minap a Premier League legjobb védelmének!

A legnagyobb remény Evra felépülésére van, és ha ő valóban pályára lép kedden, akkor Gabriel Heinze a bal oldalról behúzódhat középre, John O'Shea pedig jobbhátvédként szerepelhet - így mégsem a középpályás Darren Fletchernek kellene játszania ezen a poszton.

A középpályán Kieron Richardson, Park Ji Sung, illetve a támadó részlegben Louis Saha hiánya "csak" annyiban jelent gondot, hogy ebben a két csapatrészben nem nagyon marad minőségi csere. Persze, ha Scholes, Giggs, Cristiano Ronaldo vagy éppen Rooney úgy játszik, mint az AS Roma ellen, erre nem is lesz szükség...

A milánóiaknak mindenesetre intő példa lehet a Farkasok súlyos veresége, de a rossonerók mesterét, Carlo Ancelottit aligha lehet azzal vádolni, hogy túlságosan is támadó felfogásban küldené pályára együttesét. Ennek megfelelően az AC Milan várhatóan az Old Traffordon is csak egy csatárral kezd, és ez a támadó az eltiltását letöltött Alberto Gilardino lehet - a Bayern München ellen őt helyettesített, és fontos gólt szerzett Filippo Inzaghi így visszatér a kispadra.

Lélekerősítő az egyik, intő jel a másik oldalnak

Ancelottinak egyébként is csak egyetlen sérültje van a kapus Dida személyében, akinek a válla húzódott meg pár hete, de a milánói szurkolók nagyon bíznak benne, hogy vállalni tudja a játékot, és nem a meglehetősen bizonytalan ausztrál Zeljko Kalac áll majd a kapuban.

Érdekesség egyébként, hogy a Milan és a MU eddig háromszor találkozott egymással a nemzetközi porondon, mindannyiszor a BL-ben (illetve jogelődjében, a BEK-ben), és mind a háromszor az olaszok mentek tovább. A 2004-2005-ös kiírásban kettős győzelemmel, és azóta egyetlen klub sem tudott nyerni az Old Traffordon az európai kupákban.

Forrás: EPA

Kakáék hétfőn még mosolyogva edzettek

BL-elődöntő, első mérkőzés:
Manchester United - Milan
Old Trafford, 20.45 (tv: Viasat 3)
v.: Kirosz Vaszarasz (görög)
várható kezdőcsapatok:
Manchester United: Van der Sar - Fletcher, O'Shea, W. Brown, Heinze - Cristiano Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs - Rooney, A. Smith
AC Milan: Dida (Kalac) - Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski - Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf - Kaká - Gilardino

www.global-soccer.eu