Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője a keddi, AC Milan elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntőt követően úgy nyilatkozott: véleménye szerint továbbjutást érhet csapatának Wayne Rooney utolsó pillanatokban szerzett gólja.

Álomgólok szépségversenye - szavazzon!

"Wayne gólja révén nyerő pozícióba kerültünk. Tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk Milánóban, de a hazaiaknak sem" - mondta a skót mester.

A Manchester remekül kezdte a találkozót: egy szöglet után Cristiano Ronaldo fejesénél a hálóőr, Dida csak belekapott a labdába, ami a kapuba hullott. Ezt követően feljött a Milan és Kaká két zseniális villanása a szünetre már 2-1-es olasz vezetést eredményezett. A második játékrészben Rooney előbb egyenlített, majd a ráadás pillanataiban a győzelmet is megszerezte csapatának.

"Két védelmi hibából kaptunk gólt, de úgy gondolom, az egyenlítő találat után már mi irányítottuk az összecsapást, és megérdemelten nyertünk" - folytatta Ferguson.

A találkozó egyik hőse, Wayne Rooney így értékelt: "Az utolsó pillanatokban szerzett gól nagyszerű érzéssel töltött el. Tudtuk, ha nyerünk, az nagy előny jelenthet a számunkra. Ezzel együtt nagyon nehéz visszavágóra számítok, de úgy gondolom, ha gólt szerzünk a San Siróban, meglesz a továbbjutás."

Carlo Ancelotti, a Milan trénere szerint a találkozó kulcspillanata Gennaro Gattuso sérülése volt a második félidő derekán: "Amikor Rinót hordágyon levitték a pályáról, mintha kitéptek volna egy darabot a csapat szívéből. Úgy érzem, a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de nem koncentráltunk a végéig, és ez megbosszulta magát."