Vágólapra másolva!
A futballvilág sztárjai az utóbbi napokban olyan parádés gólokat szereztek, melyek megtekintése kötelező házi feladat a sportág minden szerelmese számára. Diego és Martín Palermo több mint 50 méterről, Ronaldo mellel, Lionel Messi maradonás szóló után, Wayne Rooney pedig 17-ről, kapásból lőtt sokáig emlékezetes találatot. Nézzék meg toplistás kínálatunkat, és döntsenek önök - melyik volt a legszebb?

Kezdjük a legfrissebb élménnyel: az AC Milan ugyan 2-1-re is vezetett a BL-elődöntő keddi, manchesteri odavágóján, a legnagyobb angol MU-spílernek tartott Wayne Rooney előbb egy nagyon szép összjáték után talált be, majd a 91. percben Ryan Giggs passzát 17-ről vágta be kegyetlenül Dida kapujába. Ez utóbbi nem csak szép, de fontos találat is volt, bát az ördögi 3-2-es diadallal a továbbjutás még korántsem dőlt el - főképp, ha a duplázó Kaká a San Siróban is keddi formáját mutatja majd.

149401outform.html400350

A Werder Bremen játékosát, Diegót - múlt hét pénteki Bundesliga-játéknapon - szintén doppingolta, hogy a bíró már a szájában tartotta a sípját: a zöld-fehérek ugyan 2-1-re vezettek az Aachen ellen, de a hazaiak braziljának ez nem volt elég, 62 méterről meglendítette a jobb lábát, a kapu előtt lepattanó labda pedig a hálóban kötött ki, az aranyra hajtó, jelenleg második gárda így 3-1-re diadalmaskodott.

149402outform.html400350

A spanyol Király-kupa elődöntőjének első felvonásán a Barcelona 5-2-re verte a Getafét, s a hazaiak legjobbja Lionel Messi volt, aki adott egy gólpasszt Xavinak, majd kétszer maga is eredményes volt, első góljánál sokaknak Diego Maradona 1986-os vébén bemutatott szenzációs találata jutott eszébe, amelyet az angoloknak lőtt.

149403outform.html400350

Szintén a múlt héten a Milan a Cagliarit fogadta a Serie A-ban, és 1-0-s hazai vezetésnél Ronaldo szemtelen, egyben igencsak látványos gólt szerzett: Cafú jobb oldali beadását mellel tette Chimenti kapujába. A BL-elődöntős piros-feketék végül 3-1-re nyertek, az új frizurában mutatkozó brazil ék a szombati meccsen még egyszer beköszönt.

149404outform.html400350

Zárásképp egy kicsit "öregebb" álomgól, a Boca Junior - még február végén - az argentin bajnokságban az Independiente ellen játszott, s a rivális 2-1-re vezetett, amikor Martín Palermo - a 94. percben - egy labdaszerzés után gondolt egyet, és félpályáról, ballal egyenlített. Diego góljához képest különbség: a játékszer nem pattant le, hanem egyből a kapuban landolt - igaz, kicsivel közelebb volt a kapuhoz a Boca-gólzsák, mint brémai brazil "riválisa".

149405outform.html400350

Kattintson kedvenc góljára - kíváncsiak vagyunk, lehet-e egyáltalán igazságosan eredményt hirdetni öt ilyen parádés gól láttán.