Vágólapra másolva!

L'Equipe: Barthez visszavonul a verekedés után

Várhatóan végleg befejezi sportpályafutását Fabien Barthez, a Nantes labdarúgócsapatának 87-szeres válogatott kapusa, aki szombat este összeverekedett az őt bíráló szurkolókkal.

A francia nemzeti együttessel 1998-ban világbajnokságot nyert, tavaly vb-ezüstérmet szerzett hálóőrt a Rennes elleni, 2-0-s hazai vereséggel végződött találkozó után támadta meg néhány szurkoló, amikor beszállt az autójába. Ő erre kipattant, és ütni-rúgni kezdte bírálóit, a verekedőket végül rendőrök választották szét.

Az incidens folyományaként a 35 éves klasszis nem jelent meg a vasárnapi edzésen, és sajtóértesülések szerint a többin sem fog: "Nem tér már vissza, alighanem utolsó mérkőzését játszotta a hétvégén. Iszonyú slamasztika, szomorú vég" - írta hétfői számában a L'Equipe című sportlap.

Forrás: EPA

Barthez az Olaszországgal szemben elvesztett tavalyi vb-döntő után egyszer már bejelentette visszavonulását, de a jelenleg sereghajtó Nantes vezetőinek decemberben sikerült rábeszélniük a folytatásra.

"Többet már nem játszom a Nantes színeiben, mivel már nem érezném magam biztonságban, így jobb, ha távozok" - mondta Barthez az egyik francia rádiónak. A Nantes vezetősége "megérti és elfogadja" a kapus Fabien Barthez döntését, és hozzájárul ahhoz, hogy felbontsák a szerződést.