Társoldalunk:

Zsinórban harmadszor lehet bajnok a Loki

2007.05.04. 11:22

A DVSC-TEVA megszakítás nélkül harmadszor lehet bajnok, ha a labdarúgó Borsodi Liga 27. fordulójában nyer az Újpest otthonában, az MTK pedig nem szerzi meg a három pontot a Budapest Honvéd vendégeként. A Loki jövő héten a Magyar Kupát is elhódíthatja az Újpesten rendezendő, Honvéd elleni fináléban.

Az alsóházban a Vác a matematikai esélyét is elveszti a bennmaradásra, ha nem nyer a REAC vendégeként. A győzelem is kevés a "túléléshez" a Duna-partiaknak, amennyiben Tatabánya nem szenved vereséget. (Pontegyenlőség esetén először a győzelmek száma határozza meg a sorrendet és a Tatabánya itt behozhatatlan előnnyel vezet a váciak előtt.)

Ha a Debrecen nyer az Újpest ellen, akkor egy esetleges sikerrel ismét felléphet a dobogóra a ZTE, amely a forduló záró mérkőzésén, hétfőn fogadja a hetedik helyezett Kaposvárt. A zalaiak csapatából hiányozni fog Molnár Balázs, akit a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága két bajnoki mérkőzéstől eltiltotta. A volt válogatott játékos a Vasas ellen a játékvezető asszisztensének a megsértéséért kapott piros lapot, melynek felmutatása után percekig nem volt hajlandó elhagyni a pályát.

Az újpesti Böjte Attilát Vácon állította ki a játékvezető utolsó emberként elkövetett szabálytalanságért, neki egy meccset kell kihagynia. A piros és sárga lapok miatt az élvonalbeli klubok közül az Újpest 33 000, az MTK 22 000 forintos pénzbüntetést kapott.

Forrás: MTI

A gólzsák Ibrahim Sidibére (b) a következő két meccsen is fontos szerep hárul

A Borsodi Liga-forduló után jövő szerdán 18.30-kor kerül megrendezésre a Magyar Kupa döntője, melyben - a megyeri úti Szusza Ferenc-stadionban - a Budapest Honvéd és a bajnoki címvédő DVSC-TEVA találkozik. A kupagyőztes öt, a jövő szerdai finálé vesztese 2,5 millió forintos pénzdíjat kap. A két klub hívei az általuk megszokott helyeken vásárolhatnak belépőt 2500 forintos egységáron. Az MLSZ tájékoztatása szerint külön szektort biztosítanak a semleges nézők részére.

Anyák napi kedvezmény, hogy a gyermekükkel érkező édesanyák szintén külön szektorból, ingyen tekinthetik meg a találkozót. Nem kell fizetniük a belépőért a gyermekcsoportoknak sem (legalább tíz 14 éven aluli gyermek két felnőtt kísérővel). Az ingyenjegyeket előzetesen kell igényelni a szövetségnél.

Debrecenből jövő szerdán különvonat indul a találkozóra. A hajdúsági drukkereket Budapesten rendőrök kísérik el a pályaudvartól az újpesti stadionig. A szurkolók tájékoztatása szerint azért választották az utazásnak ezt a módját, mert az utóbbi időben támadások értek több debreceni rajongót szállító autóbuszt és gépkocsit.

Az MK döntője előtt rendezik a Sporttelevízió Amatőr-kupa fináléját, melyben két megyei I. osztályú együttes, a Berkenye SE és a Kóka KSK méri össze tudását.

Borsodi Liga, 27. forduló:
péntek:
Újpest FC - DVSC-TEVA 19 ó, v: Fábián
szombat:
Budapest Honvéd - MTK Budapest 15 ó, v: Vad II.
Győri ETO FC - FC Tatabánya Vértes Center 17:30 ó, v: Sápi
REAC - Dunakanyar-Vác 17:30 ó, v: Szabó S.
Diósgyőri VTK - FC Fehérvár 18 ó, v: Sulyok
FC Sopron - Vasas 18 ó, v: Gergely
PMFC - Pécs Plaza - Paks 18 ó, v: Szabó Zs.
hétfő:
ZTE FC - Kaposvári Rákóczi 18 ó, v: Pánczél.

[origo] / (MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK