Vágólapra másolva!
Mind a két európai kupában kialakult a döntő párosítása, és a fináléba jutott klubok közül csak a Sevilla FC nem képviselteti magát e heti álomcsapatunkban - mivel az andalúzok a hét végén elveszítették a Real Madrid elleni rangadót. A királyi gárdából persze akad játékos a tizenegyben, de még az uruguayi Defensor Sportingból is került be futballista.

A kapus: José Reina (spanyol, Liverpool FC)
A Vörösöknek hazai pályán sikerült ledolgozniuk a Chelsea FC elleni hátrányukat a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, de előnyt nem tudtak kovácsolni, így a továbbjutás büntetőkkel dőlt el - ebben pedig Reina szinte verhetetlennek bizonyult. A spanyol portás Geremi és Arjen Robben tizenegyesét is hárította.

A jobbhátvéd: Jesús María Lacruz (spanyol, RCD Espanyol)
A barcelonai együttes remek hetet zárt, hiszen az UEFA-kupában bejutott a fináléba, és a hét végi bajnokiját is megnyerte. A jobbhátvéd Lacruz azon kevés játékosok közé tartozott, aki mindkét összecsapáson a kezdő tizenegyben szerepelt, és a Werder Bremen ellen még gólt is fejelt.

Az egyik belső védő: Alekszandar Vaszoszki (macedón, Eintracht Frankfurt)
A frankfurti gárda kiesési rangadót nyert a hét végén az Alemannia Aachen ellen, és ezzel nagy lépést tett a bennmaradás felé. A macedón középhátvéd nem csak alapfeladatát látta el (az aacheniek nem tudtak betalálni), hanem az első félidőben eredményes is volt.

A másik belső védő: Joseph Yobo (nigériai, Everton FC)
A liverpooli együttes a Portsmouth FC elleni hazai diadalával biztosította a nemzetközi kupaszereplést, és a győzelemből a nigériai középhátvéd is alaposan kivette a részét. Egyrészt kikapcsolta a játékból honfitársát, a Pompey-ben futballozó Nwankwo Kanut, másrészt pedig a második félidő közepén gólt is szerzett.

A balbekk: Álvaro González (uruguayi, Defensor Sporting)
A Libertadores-kupa nyolcaddöntőinek első mérkőzésein az egyik legnagyobb meglepetést a Defensor Sporting okozta azzal, hogy hazai pályán 3-0-ra verte az idei sorozatban veretlen brazil Flamengót. Az uruguayiak második találatát a balhátvéd González szerezte, aki emellett végig remekül állta a sarat a brazil támadókkal.

A középpálya jobb oldalán: Davide Marchini (olasz, Cagliari)
A szardíniai együttes továbbra is menekül a kiesés elöl a Serie A-ban, a hét végén az Udinesét győzte le 2-1-re, és a meccs hőse némi meglepetésre Marchini volt. A télen igazolt jobbszélső előbb maga talált be, majd pedig gólpasszt adott Andrea Caponénak.

Az egyik belső középpályás: Guti (spanyol, Real Madrid
A királyi gárda nagyon fontos rangadót játszott a Sevilla FC ellen, és a szünetben még vesztésre állt - a második játékrészben azonban beállt Guti, és a madridiak vezérletével megfordították a találkozót. A középpályás két gólpasszt adott, és a harmadik találat előkészítésében is szerepet vállalt.

A másik belső középpályás: Daniele de Rossi (olasz, AS Roma):
A Farkasok immár szinte teljesen biztosak lehetnek ezüstérmükben, köszönhetően a Palermo idegenbeli legyőzésének. Az olasz lapok szerint a találkozó legjobbja a fővárosiak védekező középpályása, De Rossi volt, akinek hatalmas mezőnymunkáját nyolcas osztályzattal jutalmazták.

A középpálya bal oldalán: Clarence Seedorf (holland, AC Milan)
A rossonerók középpályása a szezon első felében rengeteg kritikát kapott saját csapata szurkolóitól, ám a sorsdöntő mérkőzésekre a holland nagyon felszívta magát. A Manchester United elleni BL-elődöntőn például szinte hibátlanul futballozott, ráadásul még gólt is szerzett.

Forrás: EPA

Az egyik gólfelelős: Carlos Tévez (argentin, West Ham United)
A Kalapácsosok sorsa immár a saját kezükben van, és könnyen lehet, hogy a londoni együttes mégis csak megmenekül a kieséstől - amit nagy részben Téveznek köszönhet majd. A csatárt a szurkolók még a Bolton Wanderers elleni bajnoki előtt megválasztották a szezon legjobbjának, és az argentin ezt két góllal, illetve egy gólpasszal hálálta meg.

A másik támadó: Markus Rosenberg (svéd, Werder Bremen)
A brémaiak télen igazolt csatára az UEFA-kupában nem léphetett pályára, és az Espanyol ellen a Werder ki is esett, ám a bajnokságban Rosenberg megmutatta, hogy érdemes volt őt megvenni. A Hertha BSC elleni idegenbeli találkozón mesterhármast ért el, és így a klub továbbra is versenyben van az aranyéremért a Bundesligában.

www.global-soccer.eu