Vágólapra másolva!
Nem hozott gólt az angol labdarúgó-bajnokság korábbról elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzése, a már aranyérmes Manchester United és a tavalyi győztes Chelsea londoni összecsapása.

A hazaiak nagyon, a vendégek pedig rendkívül tartalékos csapattal vágtak neki az "álrangadónak", amely - londoni szempontból - legkellemetlenebb pontja az volt, amikor a kékmezeseknek régi szokás szerint sorfallal és gratuláló tapssal kellett fogadniuk a pályára kifutó friss bajnokcsapatot.

Ami a hiányzókat illeti, José Mourinho tán jobban akarta a sikert, ő - többek között - "csak" Frank Lampardot, Petr Cecht, Arjen Robbent, Ashley és Joe Cole-t, valamint - kényszerűségből - Didier Drogbát, Andrij Sevcsenkót és Michael Ballackot pihentette, ezzel szemben a MU kezdőjéből csak Gabriel Heinze és Wes Brown számított gyakran bevetett csapattagnak.

Premier League, 34. forduló:
Chelsea - Manchester United 0-0
Chelsea:
Cudicini - W. Bridge, P. Ferreira, Terry - Diarra (Morais, 88.), Essien, Makelele, Mikel (J. Cole, 46.), Wright-Phillips - Kalou, S. Sinclair (Sahar, 54..
MU:
Kuszczak - W. Brown, Heinze (Carrick, 65.), K. Lee - Eagles, Fletcher, Richardson - Dong (Rooney, 73.), A. Smith, Solskjaer.

Az unalmas döntetlen nem osztott, nem szorzott (a MU arany-, a Chelsea ezüstérmes), a vadonatúj Wembleyben május 19-én viszont ismét egymásnak feszülnek a felek az FA-kupa döntőjében, s ott egy egészen más összecsapásra, igazi presztízsrangadóra lehet majd számítani.

Főképp, hogy a Chelsea-nek ez lesz az utolsó esélye arra, hogy a 2007-es esztendőt ne zárja trófea nélkül.

[origo]