Vágólapra másolva!
A Debrecen lehet az első vidéki labdarúgócsapat, amelynek sikerül a duplázás, azaz megnyeri a Magyar Kupát és a bajnokságot is. Előbbihez a Megyeri úti Szusza Ferenc-stadionban szerdán 18.30-kor kezdődő döntőben a Budapest Honvédot kell felülmúlnia, míg a bajnoki cím már biztosnak tűnik, hiszen három fordulóval a vége előtt nyolc pont az előnye a második MTK-val szemben.

Már több mint 3000 jegy elkelt a 67. kupadöntőre, amelyen Dunai Antal MLSZ-alelnök adja majd át a díszes ezüstserleget.

"Nagyon várjuk a döntőt, hiszen óriási lehetőség előtt áll csapatunk. Nehéz mérkőzésre számítunk, már csak azért is, mert a Honvéd tavasszal legyőzött minket hazai pályán, de most szeretnénk visszavágni érte" - mondta Herczeg András, a DVSC-TEVA pályaedzője.

Supka Attila, a kispestiek trénere is bizakodóan nyilatkozott: "Tizenegy éve nem nyert semmilyen trófeát a Honvéd és ezt a rossz sorozatot szeretnénk megszakítani. Magyarország egyik legjobb csapatát kell legyőznünk, de elég erős együttesünk van ehhez".

Az ősszel még Debrecenben dolgozó szakember elárulta, télen együtt edzőtáborozott a két gárda Törökországban, és akkor megbeszélték jó barátjával, Herczeg Andrással, hogy a Honvéd nyeri a kupát, míg a Debrecen a bajnokságot. Herczeg nevetve hozzátette, ő csak hallgatta kollégáját, de nem szólt semmit erre.

"Négy éve futballozom a Honvédban, a klubhoz méltatlan, folyamatos pokoljárás volt az elmúlt időszak, azonban a nyáron érkezett új tulajdonos megteremtette a szükséges feltételeket edzőknek és játékosoknak egyaránt, így végre csak a futballra kell koncentrálnunk. Éppen ezért mindenképpen győzni akarunk, félelemnek helye nincs, noha tiszteljük riválisunkat" - mondta Dobos Attila, a Honvéd csapatkapitánya.

Az eseményen az is szóba került, hogy a csapatok 30-30 érmet kapnak, ráadásul további 20-20-at rendeltek a szövetségtől. Így a kispesti Supka Attila és Igor Bogdanovic mindenképpen kap aranyérmet, ők ősszel még a Debrecent erősítették. A szerb csatár csak kölcsönben szerepel Kispesten, s noha a szabályok szerint pályára léphetne, a két klub szóbeli megállapodása miatt mégsem húz szerelést szerdán.

A mérkőzés felvezetéseként 16 órától rendezik meg a Sport TV Kupát (volt Szabadföld Kupa), amelyért a Nógrád megyei, 599 lakosú Berkenye a 4500 lélekszámú Pest megyei Kókával találkozik. Mindkét gárda a megyei I. osztályban szerepel.

A Magyar Kupa győztese 5, míg vesztese 3 millió forintot (plusz ÁFA) kap jutalmul, a Sport TV Kupa esetében ez a két összeg 500 ezer és 250 ezer forint.