Vágólapra másolva!
Második mérkőzésén is döntetlent játszott a magyar U19-es labdarúgó-válogatott az Írországban zajló Európa-bajnoki selejtezőtornán, Várhidi Péter csapata 1-1-re végzett Bulgáriával.

A magyar szövetség honlapjának tudósítása szerint az első félidőben inkább a bolgárok voltak az aktívabbak, akik az 50. percben meg is szerezték a vezetést, Baltanov egy kapu előtti kavarodás után volt eredményes.

Szerencsére hamar jött a mieink válasza, hat perc múlva Németh Krisztián gurított a hálóba 12 méterről. A hátralévő időben mindkét csapatnak volt lehetősége, hogy kiharcolja a győzelmet, az utolsó pár percben ráadásul emberelőnyben játszottak fiataljaink, miután a Vass Ádámot leköpő Vaszilevet kiállította a bíró, de Somodi és Mihajlov is remekül védett, így maradt az 1-1.

A mieinknek ezzel két meccs után két pontja van, szombaton a házigazda írek ellen zárják a tornát Filkorék. A selejtezőből csak az első helyezett jut tovább a július 16. és 27. között Ausztriában sorra kerülő nyolcas döntőbe.

U19-es Eb-selejtező, 2. forduló:
Magyarország - Bulgária 1-1 (0-0)
Dublin, 100 néző
v.: Blom (holland)
Magyarország: Somodi - Nagy J., Pintér Á. (Debreceni, 33.), Sipos, Vadnai - Filkor, Vass Á., Mészáros M. (Korcsmár, 76.) - Stieber (Gyömbér, 56.) - Lencse, Németh K. szövetségi edző: Várhidi Péter
Bulgária: Mihajlov - Vidanov, Filipov, Vaszilev, Ivanov - Baltanov, Djulgerov (Angelov, 71.), Ognyanov, Lemperov - Ilijev (Jordanov, 79.), Pavlov (Hrisztov, 46.). szövetségi edző: Borislav Angelov
gól: Németh K. (56.), illetve Baltanov (50.)
sárga lap: Pintér Á (30.),Vass Á. (55.), illetve Vidanov (18.), Hrisztov (61.), Baltanov (75.)
piros lap: Vaszilev (85.)

Várhidi Péter tanulságos nyilatkozatot tett a lefújás után: "Sajnos, ennyit bírtak a játékosok, a csapatban a hétfői mérkőzés után csak félmeccsnyi erő volt. Az első negyvenöt percben a bolgárok széttördelték a játékot, sokat szabálytalankodtak, ami sérüléseket is okozott. Ez visszafogottá tette a játékosokat, a második félidőre pedig, bár mindenki végig becsülettel küzdött, elfáradtunk. Dolgoztunk ki helyzeteket, nyerhettünk volna, de elfogyott az erő, ami azzal járt, hogy a végjátékban pontatlanok lettünk, és állóképesség nélkül nem megy..."

A másik mérkőzésen:
Németország - Írország 1-0 (1-0)

szombaton játsszák:
Magyarország - Írország 20 ó
Németország - Bulgária 20 ó

A torna állása:
1. Németország 4 pont
2. Írország 3
3. Magyarország 2
4. Bulgária 1