Vágólapra másolva!
Főleg a második félidei játékának köszönhetően három ponttal távozott Rákospalotáról a labdarúgó Borsodi Liga 29. fordulójában a Tatabánya, így jövőre is az NB I-ben szerepelhet. Az újonc Paks is meghosszabbította élvonalbeli tagságát, a Duna-partiak a Vasas elleni 4-2-es diadallal harcolták ki a bentmaradást. Szintén fellélegezhet a Sopron és a Kaposvár, mindkét gárda győzelemmel menekült a veszélyes zónából, így a Pécs, Győr, REAC hármasból került majd ki a másik kieső. A Honvédot és a Diósgyőrt ilyen veszély nem fenyegeti, a kupagyőztes kispestiek 1-1-es döntetlennel őrizték meg tavaszi hazai veretlenségüket.

Borsodi Liga, 29. forduló:
Forrás: [origo] Rákospalotai EAC - FC Tatabánya 2-4 (1-1)
Széchenyi tér, 2000 néző
v.: Arany T.
REAC: Illyés - Regedei (Kovacsics, 68.), Cseri, Pusztai, Sallai B. - Somorjai, Kapcsos, Polonkai, Tóth N. (Schrancz, 54.) - Nyerges, Torma.
Tatabánya: Poleksic - Kerényi, Vámosi, Filó T., Megyesi - Szilágyi (Necas, 46.), Weisz, Balogh Z. (Hullám, 82.), Hajdú - Kouemaha, Perez (Szőke, 71.)
gól: Nyerges (38., 80.), illetve Perez (22., 56.), Balogh Z. (65.), Hajdú (86.)
sárga lap: Kapcsos (42.), Polonkai (50.), Sallai B. (61.), illetve Filó (53.)

4. perc: Torma hagyta faképnél a vendégvédőket, majd a kilépő kapust átemelve a felső lécet találta el.

5. perc: Torma 20 méterről kapura küldött szabadrúgását Poleksic a jobb felső sarokból tolta a felső kapufára.

22. perc: Megszerezte a vezetést a Tatabánya! Weisz iramodott meg a jobb oldalon, majd középre adását Perez a kapust megelőzve lőtte a hálóba (0-1).

38. perc: Egyenlített a REAC! Formás támadás végén Tóth Norbert bal oldali beadását Nyerges közelről lőtte a kapuba (1-1).

41. perc: Nyerges átadása után Somorjai 16 méterről vágta a felső lécre a labdát.

56. perc: Kouemaha csapta be a jobb oldalon a védőjét, majd középre adott, és a tétovázó Illyés és Regedei között elguruló labdát Perez 6 méterről passzolta a hálóba (1-2).

65. perc: Necas ugratta ki a védők mögül beinduló Baloghot, aki 13 méterről higgadtan helyezett a kapuba (1-3).

80. perc: Kovacsics játszott a tizenhatoson belül Nyergeshez, aki miután kicselezte a kapust a hálóba gurított (2-3).

86. perc: Kouemaha jobb oldali beadására érkezett Hajdú, és a kapuba vágta a labdát (2-4).

A hazaiak mezőnyfölényével indult a mérkőzés, de több próbálkozásuk is sikertelen maradt, majd a félidő derekán váratlanul megszerezte a vezetést a Tatabánya. A hajrában azonban sikerült egyenlítenie a REAC-nak, de hiába játszottak veszélyesebben, mégis döntetlennel ért véget az első negyvenöt perc.

A szünet után egy védelmi hiba után gyorsan újra előnybe kerültek a vendégek, majd mielőtt Tormáék magukhoz térhettek volna, már kétgólos hátrányba kerültek. Ezután hiába tettek meg mindent az egyenlítésért Aczél Zoltán játékosai, mert a kinyíló védelem ellen a hajrában bebiztosította győzelmét Tornyi Barnabás csapata.

Sikerével a Tatabánya meghosszabbította élvonalbeli tagságát, míg a REAC-ra nehéz utolsó mérkőzés vár Fehérváron.

Mobilpress