Vágólapra másolva!
Megkezdődött Milánóban a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan ünneplése. A csapat este hét órától egy nyitott tetejű busszal járja végig a város nevezetesebb pontjait. A piros-feketék szerdán 2-1-re legyőzték az FC Liverpoolt a BL athéni fináléjában, ezzel történetük során hetedszer ülhettek fel Európa trónjára.

A leszállást követően többen is nyilatkoztak a klub hivatalos honlapjának: "Leszokom a dohányzásról. Elképesztően nehéz esztendő áll mögöttünk, de most itt az ideje az ünneplésnek. Fantasztikus győzelem volt" - nyilatkozta Carlo Ancelotti vezetőedző, aki családjának tett ígéretet, hogy a BL-siker esetén megszabadul káros szenvedélyétől.

"Felejthetetlen éjszaka volt. Gyerekkoromban arról álmodoztam, hogy két gólt szerzek egy ilyen döntőben, és ez tegnap sikerült. Ez a két találat elkísér majd egész hátralevő életemben" - mondta Filippo Inzaghi, az összecsapás hőse.

"Képtelen vagyok megszokni ezt az érzést. Mindennél jobban akartam ezt a serleget, ráadásul én lettem a gólkirály, ami olyan mint egy álom" - értékelt Kaká, a gárda brazil klasszisa.

Forrás: MTI

A milánói Malpensa repülőtéren elsőként Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke köszöntette a csapatot: "Az egész olasz futball nevében gratulálok a csapatnak és a stábnak egyaránt. Nagyszerű érzést volt látni, ahogy a kupaátadásnál igazi családként ünnepeltek a játékosok Paolo Maldinivel az élen, aki a világ labdarúgásának szimbóluma".