Vágólapra másolva!
Polgárháborús állapotok uralkodtak Brüsszel utcáin szombat éjjel, a Bruges-Standard Liege labdarúgó belga kupadöntő után.

Egy órával a Bruges által 1-0-ra megnyert mérkőzést követően a győztes csapat hívei összeverekedtek a rendőrökkel, és kövekkel valamint egyéb tárgyakkal dobálták meg az egyenruhásokat.

A "csatában" a hatóságok részéről 10 személy megsérült - közülük négyen súlyos törésekkel kerültek kórházba -, míg a huligánok közül 50-en szenvedtek kisebb-nagyobb sebesüléseket. A rendőrök 14 garázdák őrizetbe vettek.

Nürnbergben ellenben több mint 50 ezer szurkoló békésen ünnepelte meg az éjjel, hogy kedvenceik nyerték meg a német kupát, miután hosszabbítás után 3-2-re legyőzték a bajnok VfB Stuttgartot. Az óvárosi kivetítőnél gyülekező tábor akkor sem tágított, amikor a berlini döntő vége felé óriási vihar söpört végig a térségen, a fieszta hajnali 1 óra után ért véget. A centrum forgalma hosszú időre megbénult a több száz tagú autókonvojtól.

A rendőrségnek egyszer sem kellett közbeavatkoznia, ugyanakkor 80 rajongó helyszíni elsősegélyben részesült részegség vagy vérkeringési problémák miatt.