Vágólapra másolva!
Nemcsak a szurkolóknak, maguknak az érintetteknek is nehéz volt elhinni, pedig igaz: az MTK-ból igazolt csatársort a Liverpool FC. Németh Krisztián és Simon András ötéves szerződést kötött elmúlt három évben kétszer is a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott klubbal, amelynek a tartalékcsapatában készülnek június végétől.  A két ifjú támadó a szezonzáró MTK-Újpest mérkőzés után adott interjút az [origo]-nak.

Forrás: [origo] Nézze meg a két újdonsült liverpoolival készült interjút

Már-már közhelynek számít a magyar labdarúgásban: a tehetségeket érdemes minél hamarabb külföldre "menekíteni", hogy arra alkalmas körülmények között bontakoztathassák ki a képességeiket, szemben a biztos elszürkülést jelentő hazai élvonallal. A 17 éves Simon András olyannyira megfelelt ennek a kívánalomnak, hogy gyakorlatilag átugratta az NB I-es lépcsőt, mindössze egy bajnokin szerepelt az első osztályban. Őt az - íme az újabb bizonyíték - Európa-szerte elismert Sándor Károly Akadémián kísérték figyelemmel a Liverpool szakemberei, miután januári látogatásán jó benyomást tett a Mersey-partiakra.

"Megmondom őszintém, a nagy rivális Manchester Unitedneknak szurkoltam, de most már áttértem" - nyilatkozta Simon, aki, mint elmondta, nem szívesen beszél a saját játékáról, most azonban kérésünkre mégis megtette: "Az erőszakosságom tetszhetett a Liverpoolnak, és hogy Krisztiánhoz hasonlóan sosem adom fel a pályán."

Saját mezszám még nem jár a profi szerződéssel, ehhez a nagycsapatba kell bekerülni, a favorit azonban már megvan. "32-es szeretnék lenni, úgy hallottam, Zenden most eligazol, úgyhogy pár év múlva talán sikerül is megszerezni."

A Simonnál egy évvel idősebb Németh Krisztián idén az MTK leggólerősebb játékosává nőtte ki a magát, annak ellenére, hogy Hrepka Ádámot váltva többnyire csereként lépett pályára. "Jó helyen leszünk" - fogalmazta meg tömören a lényeget a csatár, akinek a korosztályos válogatottban nyújtott teljesítménye szúrt szemet a Vörösöknek. Később többször titokban is megnézték a játékát, ennek pedig az lett az eredménye, hogy Németh pénteken már a legnagyobb liverpooli sztárokat üdvözölhette. "Mascherano, Sissoko és Gerrard épp beugrott valamiért, amikor orvosi viszgálaton vettünk részt" - mesélte.

A hosszú távú terv természesen a magyar fiúk számára is a nagycsapatba kerülés. "A Liverpool olyan klub, amely bárkit meg tud venni, a konkurencia tehát nagyon nagy, így már az is óriási dolognak számít, ha a keretbe sikerül felkerülni. Fiatalok vagyunk, harcolni fogunk. Mi szeretnénk lenni a liverpooli Cole és Yorke fehérben."