Vágólapra másolva!
Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli: csapata egy erősebb együttestől szenvedett vereséget szombat este, s nem történt tragédia. A magyarok a címvédő görög gárda otthonában kaptak ki 2-0-ra Európa-bajnoki selejtezőn.

"Ellenfelünk előttünk jár, hiszen kész csapata van, míg a miénk még csak alakulgat, a görögök az út végén járnak, mi most indultunk el" - mondta Várhidi vasárnap. "Megyünk tovább a megkezdett úton, hiszek abban, hogy hosszú távon eredményesek leszünk."

A szombat esti találkozóról a szakember úgy vélekedett, hogy együttese jól kezdett és a görögök vezető találatáig megvalósította a megbeszélt taktikát. "A középpályán létszámfölényben voltunk, öten álltunk szemben három göröggel, a hazaiak nem tudták kihozni a labdát, ez megzavarta őket, ezért kezdetben sokat hibáztak. Sajnos Gera Zoli óriási ziccert hagyott ki, minden másként alakulhatott volna, ha mi szerzünk vezetést. Sajnos az első gól után lankadt a figyelmünk, már nem sikerült a megbeszélteket betartani, de ismétlem, egy minőségileg sokkal erősebb gárdával találkoztunk, amellyel jelenlegi állapotunkban nem vagyunk egy súlycsoportban."

Forrás: MTI
Magyar létszámfölény a középpályán

Arra felvetésre, hogy a magyar játékosok nem tudnak ütközni és szinte minden párharcot elveszítettek a fizikailag nem túl erős görögökkel szemben is, a kapitány így reagált: "Ez régi probléma a magyar futballban, amit viszont a szövetségi kapitány nem tud orvosolni. A klubokban kell olyan edzésmunkát végezni, hogy a játékosok felkészültek legyenek a test-test elleni harcra is és itt kellene megtanítani őket szabályosan ütközni is."

A magyarok szerdán, Norvégiában játsszák következő selejtezőjüket. "Az előre eltervezett forgatókönyv szerint készülünk, ismét egy erős rivális vár ránk." - mondta Várhidi.