Vágólapra másolva!
Peter Neururer jelenleg csapat nélküli vezetőedző szerint a Bundesliga első és másodosztályában szereplő futballisták fele a 90-es évek elején rendszeresen doppingolt.

"A játékosok elsősorban a stimuláló szernek számító Captagont szedték" - mondta a szakember a Sportbild című lapnak. A tréner azt állítja, hogy az 1989/90-es szezonban az akkor másodosztályú Schalke 04 vezetőedzőjeként számtalan doppingoló futballistával találkozott. "A játékosok fele szedte a szert, amelyet asztma ellen írnak fel. Akkoriban nagyon elterjedt volt a futballisták körében ez a betegség."

Neururer szerint messziről ki lehetett szúrni a Captagon fogyasztóit. "Aki szedte a szert, annak vérben forgott a szeme, soha nem fáradt el és gyakran érthetetlenül agresszíven viselkedett a pályán, nemcsak az ellenféllel, hanem saját csapattársaival is."

A német szövetség felszólította a szakembert, hogy amennyiben jogilag támadhatatlan bizonyítékokkal rendelkezik, akkor hozza nyilvánosságra a vétkesek nevét.

A Bundesligában 1988 óta minden első- és másodosztályú bajnoki után csapatonként két-két játékostól vesznek vizeletmintát, a vizsgálatra sorsolás alapján jelölik ki a futballistákat. Az elmúlt közel húsz évben 15 játékos szervezetében mutattak ki tiltott szert.