Vágólapra másolva!
Májusban klubtörténeti csúcsot jelentő 400 ezer fontot fizetett az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle a Debrecen válogatott futballistájáért, Halmosi Péterért. A középpályás három évre írt alá, s ahogy az [origo] kamerája előtt elmondta, ennél magasabb szinten is tud játszani, s szeretne továbblépni.

"Az utolsó meccseken a szurkolók követeltek, hogy szerződtessen le a klub" - nyilatkozta az [origo]-nak Halmosi Péter, aki májusban hároméves szerződést írt alá az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle csapatához.

"Azért az nem kis dolog, hogy egy angol csapat legdrágább játékosa vagyok. Egy éve még nem biztos, hogy egy Plymouth-szintű csapatba igazoltam volna, de olyan dolgok történtek Debrecenben, hogy lépnem kellett a karrierem szempontjából. Úgy éreztem, ott nem tudom magamból kihozni a maximumot, ezért váltottam."

Halmosi elmondta, annak ellenére, hogy a debreceni körülmények is már-már európai szintűnek számítanak, nem bánta meg, hogy távozott. "Erősebb bajnokságban, jobb csapatban játszom, ahol sokkal profibb minden."

Hogy mit hoz a jövő? "Úgy érzem, ennél magasabb szinten is tudok játszani, szeretnék továbblépni. De tudom, egy magyar játékos nem válogathat. Vannak kedvenc országaim, kedvenc játékstílusom, s bár utóbbihoz Anglia nem éppen tartozik bele, azért itt is megállom a helyem.


Hétfőn a Plymouth Argyle csapatában futballozó másik magyar, Tímár Krisztián szavait hallgathatják!