Vágólapra másolva!
A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) vizsgálatot indított az 1970-es, 80-as és 90-es években történt doppingesetek ügyében.

A botrányt Peter Neururer, jelenleg állás nélküli edző robbantotta ki, aki múlt csütörtökön kijelentette: a Bundesligában szereplő játékosok közel fele rendszeresen doppingolt. Majd Günter Schlipper elismerte, hogy a 80-as években tiltott szert használt, amikor az MSV Duisburg játékosa volt. A kor "kedvenc" doppingszere a captagon nevű stimuláns volt.

A Kicker magazin hétfőn írt arról, hogy 1987-ben 216 mintából 31 hozott pozitív eredményt. Az 1995/96-os bajnokságtól a mostani befejezéséig 15 játékos akadt fenn a vizsgálaton a Bundesliga első két osztályában. Az utóbbi tizenkét évben a pontvadászat valamennyi mérkőzése után minden csapatból két-két játékost ellenőriznek.

Theo Zwanziger, a DFB elnöke hétfőn bejelentette: elképzelhetőnek tatja, hogy a következő szezontól kijelöljenek egyes napokat, amikor valamennyi játékost ellenőriznek.

"A technikai háttér adott ahhoz, hogy hétköznap teljesen váratlanul, valamennyi futballistától mintát vegyünk, jelenleg a jogászaink azt vizsgálják, egy ilyen lépésnek van-e törvényi akadálya" - mondta Zwanziger. "A vétkesek olyan büntetést kapnak, hogy utána mindenkinek elmegy majd a kedve a doppingolástól."