Vágólapra másolva!
Az Újpest és a Budapest Honvéd labdarúgócsapata is külföldi ellenféllel játszott felkészülési mérkőzést, a lila-fehérek 4-1-re kikaptak Karcagon a román Poli Timisoara ellen, míg a kispestiek 1-1-es döntetlent értek el a szlovák Artmedia ellen, amely a 2005/2006-os szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt.

Az Újpest sosem látott felállással lépett pályára a Temesvár ellen, nem volt ott a csapatban többek között Korcsmár Zsolt, Kovács Zoltán, Balajcza Szabolcs és Tisza Tibor, míg az új szerzemények közül Paulus Roiha, Pető Tamás, Kethevoama Foxi és Sadjo Haman csak hétfőn csatlakozik a többiekhez.

A próbajátékon lévők közül szerelést húzhatott a trinidadi Densill Theobald és Jan-Michael Williams, valamint a szerb Dejan Ristic és Milos Ristanovic, továbbá a szabadlistán szereplő játékosok közül Hullám Attila és Freud Gábor.

Az elmúlt idényben hetedik helyen végző, négy román válogatottal felálló Temesvár félóra elteltével szerzett vezetést, amire Kisznyér révén még tudott válaszolni az Újpest, de pár perc múlva Cristea megint a Polit jutatta előnyhöz. A második félidőben a román gárda újabb két góllal eldöntötte a találkozót, amit Urbányi István edző a lilák honlapján értékelt.

"Egy nagyon komoly, négy román válogatottal felálló csapat ellen játszottunk, egy olyan összetételben, amelyben eddig még soha, és ezután sem fogunk pályára lépni. Ami a csapatjátékot illeti, nem volt, és nem is lehetett különösebb elvárásom. Arra azonban megfelelt a meccs, hogy lemérjük azokat a játékosokat, akik hozzánk akarnak szerződni, vagy Újpesten szeretnének maradni.

Ahhoz, hogy a következő bajnokságban bajnokesélyes Újpest szerepeljen, kiemelkedő képességű játékosokra van szükség. Ilyen teljesítményt egyébként ma csak Vermes Krisztiántól láttam. Williams végig magabiztos volt, látszik, hogy jó kapus. Theobald tudásáról érdemben nem győződhettünk meg, mert sajnálatos módon megsérült, így igazságtalan lenne, ha véleményt mondanék róla. Látszik azonban, hogy jó játékos. A két szerb futballista nem rossz, de úgy vélem Újpesten ennél több kell. Ristic egyébként védekező középpályásként sokkal meggyőzőbb volt, mint jobbhátvédként.

Meccs után sokat beszélgettem a temesváriak cseh edzőjével, aki többek között elmondta, hogy költségvetésük 8 millió euró, így gyakorlatilag azt igazolnak le, akit akarnak. Hozzátette, Nagy Olivér játéka nagyon tetszett neki, szívesen látná őt csapatában. Ilyenkor szoktam emlékeztetni a fiatalokat arra, hogy lám egy játékosnak minden meccsen megvan a lehetősége arra, hogy "eladja" magát."

A Honvéd szerdán legyőzte a Besztercebányát, szombaton pedig a szlovák bajnokság ezüstérmesét, az Artmediát fogadták a Bozsik-stadionban. A piros-feketéktől sérülés miatt hiányzott Szabó Tibor és Smiljanic, ott volt viszont a kezdőben két próbajátékon lévő külföldi, az argentin Gaston, valamint a Portugáliából érkező Nani, és a már leigazolt Vincze Gábor.

A kupagyőztes honlapjának tudósítása szerint jobban kezdték a találkozót a vendégek, akik Halenar révén a vezetést is megszerezték, de Hercegfalvi az általa kiharcolt büntetőből még a szünet előtt egalizált. A második félidő a kispestiek fölényével telt, de gól nem született a helyzetekből, így maradt az 1-1.

felkészülési mérkőzés:
Újpest FC - Poli Timisoara (román) 1-4 (1-2)
Karcag, 250 néző.
v.: Veiser
Újpest: Williams - Risztics, Vermes, Vaskó, Kiss Z. - Risztanovics, Habi, Theobald, Hullám - Kisznyér, Mészáros.
csereként pályára lépett: Vadon (kapus), Böjte, Freud, Nagy O., Sándor Gy.
Poli Timisoara: Popa - Stancu, McKain, Canu, Dancia - Abiodun, Alexa, Torje, Aliuta - Ganea, Cristea.
csereként pályára lépett: Pantilimon (kapus), Apatrei, Bucur, Plesan, Radoi, Srhoj, Omodneumbe, Izvoran.
gól: Kisznyér (32.), illetve Torje (31., 88.), Cristea (34.), Bucur (57.)

Budapest Honvéd - Artmedia (szlovák) 1-1 (1-1)
Bozsik-stadion, 300 néző
v.: Csák
Honvéd:
1.félidő:
Tóth I. - Schindler, Pomper, Benjamin, Vincze Z. - Gaston, Vincze G., Genito, Diego - Hercegfalvi, Nani.
2.félidő: Tomic - Mogyorósi, Vincze G., Benjamin, Tóth B. - Dobos, Genito (Bojtor, 68.), Koós G., Ivancsics - Nani (Abass, 68.), Ndjodo.
Artmedia: Kamenar (Hyll) - Cisovsky, Borbély, Burak, Mraz (Tchur) - Kozak, Gajdos (Durica P.), Guede (Sninsky), Obcera (Oravecz) - Halenar, Durica M. (Mikulic).