Vágólapra másolva!
Jerzy Dudek után ismét kelet-európai országból szerződtetett kapust a Premier League-ben szereplő Liverpool együttese. Az idei BL-szezon döntősének új szerzeménye a Levszki Szófia 19 esztendős portása, Nyikolaj Mihajlov, akire leginkább a Bajnokok Ligája elmúlt idényében lejátszott Levszki-Werder meccsen bemutatott bakijai miatt emlékezhetnek a futballbarátok.

Az ifjú kapus, aki élete legnagyszerűbb pillanataként értékelte a hároméves, ráadásul két további esztendővel meghosszabbítható szerződés aláírását, a Bolgár Labdarúgó Szövetség elnökének, Boriszlav Mihajlovnak a fia.

A fiúnak volt honnan örökölnie a tehetségét, hiszen a pillanatnyilag a bolgár szövetség elnökeként tevékenykedő édesapja 102 szerepléssel bolgár válogatottsági rekorder, ráadásul csapatkapitánya volt az 1994-ben világbajnoki negyedik csapatnak, amelyben olyan sztárok szerepeltek, mint Sztojcskov, Lecskov, vagy éppen Balakov.

Az ominózus Werder Bremen elleni BL-meccs góljai

Nyikolaj Mihajlov minden bizonnyal az elsőszámú kapus, Pepe Reina cseréje lesz majd, azonban mindössze 19 esztendős, így övé lehet a jövő. A közelmúlton mindenesetre található egy pecsét, mégpedig a Werder Bremen elleni BL-meccsen egy félidő alatt bekapott három gól, amely szünetbeli cserét ért az újdonsült liverpoolinak.