Vágólapra másolva!
Vaskó Tamást, az Újpest labdarúgócsapatának háromszoros válogatott védőjét szerdáig az angol másodosztályban szereplő Southampton teszteli, adta hírül a lila-fehérek honlapja.

A Championshipben szereplő Southampton megkereste az Újpestet, és ajánlatot tett a játékos szerződtetésére, akit egyben meghívott Angliába. Vaskó pénteken utazott el, és szerdáig teszteli majd az angol klub, amely 2005-ben búcsúzott el a Premier League-től, és azóta a második vonalban szerepel.

Az előző idényben a hatodik helyen végeztek a Szentek, de a rájátszásban büntetőkkel alulmaradtak a Derbyvel szemben, amely végül Gera Zoltán csapatát, a West Bromwichot legyőzve kiharcolta a feljutást.

Vaskó az előző szezonban alapembere volt az Újpestnek, ráadásul 24 éves kora ellenére nagy tekintéllyel bírt a társak között, amit bizonyít, hogy ő viselte a csapatkapitányi karszalagot.

Háromszor már a felnőttválogatottban is pályára lépett a 194 centi magas védő, akinek minden bizonnyal kedvezne az angol második vonalra jellemző brusztolós, sok párharccal bíró stílus.